Austrijski dirigent kolabirao usred koncerta nakon čega je preminuo


Još jedan tužan odlazak. Još jedna iznenadna smrt. Poznati austrijski dirigent Stefan Soltesz preminuo je iznenada nakon što je kolabirao usred izvedbe opere u Münchenu, objavila je operna kuća tog njemačkog grada te prenijela HINA 23. srpnja ove godine.

“S konsternacijom i dubokom tugom Bavarska opera objavljuje i potvrđuje vijest o smrti Stefana Soltesza”, stoji u njihovu priopćenju za javnost.

Soltesz je preminuo nakon što je kolabirao na pozornici za vrijeme izvedbe opere Richarda Straussa Tiha žena, dok je ravnao orkestrom u Nacionalnom kazalištu u Münchenu. Još uvijek nisu dostupne informacije o uzroku njegove smrti.

Glavni ravnatelj Bavarske opere Serge Dorny kazao je da je duboko ožalošćen zbog smrti 73-godišnjeg dirigenta.

“Izgubili smo talentiranog dirigenta, a ja gubim dobrog prijatelja. Moje su misli s njegovom suprugom Michaelom”, rekao je Dorny.

Austrijski maestro mađarskog porijekla je za vrijeme svoje dugogodišnje karijere ravnao orkestrima opernih kuća u Beču, Grazu, Hamburgu i Berlinu.

Od 1988. do 1993. godine bio je glazbeni direktor Kazališta Brunswick u središnjoj Njemačkoj i dirigent Flamanske opere u Antwerpenu i Gentu od 1992. do 1997. godine. Na pozornici Bavarske opere debitirao je 1995. godine.

Izvor: HINA

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp