Nizozemsko Ministarstvo zdravstva poručilo građanima: Pripremite se za petu dozu cjepiva u rujnu


Nizozemsko ministarstvo zdravstva poručilo je svojim građanima da se ne opuštaju previše jer ih u rujnu očekuje peta doza covid cjepiva.

Nizozemsko ministarstvo zdravstva objavilo je da je stručno savjetodavno povjerenstvo preporučilo novu rundu cijepljenja “kako bi se očuvala zaštita od teških bolesti i smrti te kako bi se očuvao pristup zdravstvenoj skrbi”. Docjepljivač će sadržavati novo cjepivo ako se pokaže da pruža bolju zaštitu od novih mutacija i ako dobije odobrenje Europske agencije za lijekove.

Nizozemsko ministarstvo zdravstva objavilo je da je stručno savjetodavno povjerenstvo preporučilo novu rundu cijepljenja “kako bi se očuvala zaštita od teških bolesti i smrti te kako bi se očuvao pristup zdravstvenoj skrbi”.

Docjepljivač će sadržavati novo cjepivo ako se pokaže da pruža bolju zaštitu od novih mutacija i ako dobije odobrenje Europske agencije za lijekove.

 U Nizozemskoj završava ljetni val zaraze korona virusom koji je doveo do povećanja broja hospitalizacija, ali nije preopteretio zdravstveni sustav.

Od početka pandemije u zemlji je potvrđeno više od 22.000 smrtnih slučajeva od covida-19.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp