Ukoliko Julian Assange bude izručen Sjedinjenim Državama, bit će osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu


Visoki sud u Ujedinjenom Kraljevstvu raspravlja o tome može li se Julian Assange žaliti na svoje izručenje Sjedinjenim Državama. Zagovornici slobode medija kažu da bi njegova predaja dovela novinare diljem svijeta u opasnost.

“Ako bi Julian Assange bio izručen ili podvrgnut na bilo koji drugi način SAD-u, Britanija bi prekršila svoje obveze prema međunarodnom zakonu o ljudskim pravima.” Massimo Moratti/ Amnesty International.

U intervjuu s Oscarom Grenfellom sa Svjetske socijalističke web stranice, John Pilger objašnjava najnovije manevre vlasti SAD-a i UK-a da izruče novinara i izdavača Juliana Assangea SAD-u gdje mu prijeti 175 godina zatvora zbog kako kažu. zločina novinarstva.

Assangeov najveći „grijeh“ leži u tome što je javnosti razotkrio sve najveće gadosti koje su Sjedinjene Države desetljećima činile po svijetu.

Edward Snowden jučer je poslao poruku oslobođenja za Juliana Assangea, rekavši da je ovo kriminal što se radi Assangeu i ukoliko želimo živjeti u slobodnom svijetu, moramo ga oslobodit.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp