Bravo za DeSantisa – Florida je podnijela tužbu protiv bara koji održava golišave predstave za djecu


Odjel za poslovnu i profesionalnu regulaciju Floride uručio je u utorak tužbu vlasnicima bara u Miamiju koji organizira drag showove za djecu.

Ranije ovog mjeseca internetom je počela kružiti snimka drag queenica koja pokušava zabaviti malo dijete dok je paradirala u toplesu u baru R House u Wynwoodu na Floridi, što je potaknulo državu da pokrene istragu.

Video koji prikazuje transrodnu izvođačicu golih prsa i dijete podijelio je na TikToku korisnik pod imenom “nononie” koji je blistao nad nepristojnim nastupom.

“Djeci je mjesto na drag showovima!!!! Djeca zaslužuju vidjeti zabavu, izražavanje i slobodu.”

Jelovnik bara prožet je promocijom drag showa i nudi “užinu za djecu” od 30 USD koja uključuje obrok, bezalkoholno piće “i naravno našu fantastičnu predstavu.”

R House bar ima 21 dan da odgovori na žalbu države. Ako se utvrdi da djelatnost bara krši državne i lokalne statute, bit će mu oduzeta licenca za alkoholna pića, kazna koja bi ga stavila van poslovanja.

“Seksualizirana priroda nastupa na Brunchu je sveprisutna'”, navodi DBPR u pritužbi, citirajući više slučajeva u kojima su djeca bila prisutna kako bi promatrala nastupe golih drag queens. “Statuti Floride zabranjuju nezakonito izlaganje spolnih organa. Konkretno, propisuje da je ‘izlaganje ili pokazivanje … spolnih organa u javnosti ili u privatnim prostorijama druge osobe … na vulgaran ili nepristojan način’ protuzakonito.’”

Dijete “u dobi između deset i dvanaest godina” “viđeno je kako ustukne i okreće se u sjedalu dok se izvođač užine popeo na naslon djetetove klupe, čučnuo i okrenuo se nekoliko stopa iznad djetetove glave”, DBPR prigovor se nastavlja.

U drugom primjeru zlostavljanja djece, u pritužbi se navodi slučaj oskudno odjevene drage koja izvodi “samo korake” od djeteta u baru.

U ožujku je guverner Floride Ron DeSantis potpisao zakon kojim se školama zabranjuje podučavanje materijala o seksualnosti i transrodnosti učenicima od K-3 razreda. Bidenova administracija uzvratila je nakon usvajanja zakona tvrdnjama da DeSantis maltretira transrodnu i LGBTQ djecu.

DeSantis se na tiskovnoj konferenciji u srijedu osvrnuo na kontroverzu oko nastupa drag queen grupe R House.

‘Postojao je video iz Dallasa na kojem su sva ta mlada djeca stavljala novac u donje rublje tih drag kraljica u baru, a to je potpuno neprihvatljivo, i to sam rekao u to vrijeme,’ rekao je DeSantis. ‘Onda se dogodilo ono što se dogodilo tjedan ili dva kasnije, pojavio se video s mjesta koje je imalo slične stvari i onda je identificirano da je na Floridi.

Pa smo rekli, ‘čekaj malo, nije u redu imati djecu uključenu u ovo.’ To nije u skladu s našim zakonom i politikom u državi Floridi i uznemirujući je trend u našem društvu pokušavati seksualizirati te mlade ljude. To nije način na koji se brinete za našu djecu. Štitiš djecu. Ne izlažete ih stvarima koje su neprikladne.”

Agenti su počeli istraživati ​​bar odmah nakon što je snimka njegovog drag nastupa za djecu postala viralna, objasnio je DeSantis.

‘Zapravo su imali agente koji su odlazili na ovo mjesto i provodili samo prikupljanje informacija – dobivanje obavještajnih podataka – da vide što se događa. Ono što su otkrili nije samo bilo maloljetnika za neke od ovih, a radi se o seksualno eksplicitnim drag showovima, bar je imao i dječji menu.”

Glasnogovornik R House Wynwood inzistira na tome da bar namjerava “riješiti situaciju” usred istrage.

Mi smo inkluzivna ustanova i pozdravljamo sve ljude da posjete naš restoran”, rekao je glasnogovornik. ‘Nadamo se da će guverner DeSantis, glasni pristaša i prvak floridske ugostiteljske industrije i malih poduzeća, shvatiti ovo kao ono što jest, nesporazum, i da će se stvar riješiti pozitivno i brzo.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp