Bizarno – Muškarcu prijeti zatvorska kazna zbog sumnje da je zarazio koronom svog tasta koji je potom preminuo


Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici objavilo je u utorak da provodi istragu protiv 42-ogodišnjaka za kojeg su sumnja da je zarazio svog tasta korona virusom jer se nije pridržavao određenih mu mjera samoizolacije. Tast je od posljedica zaraze virusom Sars-Cov-2 preminuo nakon hospitalizacije u respiracijskom centru KBC-a Osijek, a njegovom zetu sada prijeti zatvorska kazna jer ga DORH tereti zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 42-godišnjak od 13. studenoga do 19. studenoga 2021. u Virovitici, počinio navedeno kazneno djelo znajući da mu je dijagnosticirana akutna respiratorna bolest Covid-19, uzrokovana virusom Sars-Cov-2 i da mu je Zavod za javno zdravstvo odredio posebnu mjeru za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti iz članka 21. stavka 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u vidu izolacije na adresi prebivališta”, stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru objavljenom u utorak.

Osnovano se sumnja da se okrivljeni 42-godišnjak, navodi DORH, pristajući ugroziti zdravlje drugih ukućana i svjestan lošeg zdravstvenog stanja njegovog tasta, nije izolirao u jednu prostoriju obiteljske kuće, već se kretao po drugim prostorijama i bio u neposrednom kontaktu sa svojim tastom kojeg je zarazio virusom Sars-Cov-2. Tast se uslijed te zaraze razbolio od respiratorne bolesti Covid-19 zbog čega je morao biti hospitaliziran u respiracijskom centru KBC-a Osijek gdje je i preminuo 26. studenoga 2021. godine.

Izvor: HINA

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp