Četverostruko cijepljeni Biden već peti dan zaredom pozitivan na Covid


Predsjednik Sjedinjenih Država Joe  Biden ponovno je u srijedu bio pozitivan na COVID-19, ali se i dalje osjeća “dobro”, rekao je njegov liječnik Kevin O’Connor u novom izvještaju prema kojem Biden rjeđe kašlje.

O’Connor je rekao da je provjerio Bidena u srijedu ujutro nakon što je predsjednik uživao u “laganoj vježbi” i da Biden nije imao temperaturu te da su njegovi vitalni znakovi normalni.

Predsjednik se i dalje osjeća dobro”, napisao je O’Connor u dopisu koji je objavila Bijela kuća. “I dalje povremeno kašlje, ali rjeđe nego jučer. Nema temperaturu i dobro je raspoložen. Njegova temperatura, puls, krvni tlak, brzina disanja i zasićenost kisikom ostaju potpuno normalni. Pluća su mu čista”.

Očekuje se da će Biden nastaviti sa samoizolacijom u rezidenciji Bijele kuće dok test ne bude negativan.

Srijeda je bila peti dan zaredom da je Biden bio pozitivan na koronavirus, što je njegov liječnik opisao kao “rebound” infekciju koja je viđena kod nekih pacijenata koji su uzimali antivirusni lijek Paxlovid.

Bidenu je prvi put dijagnosticiran COVID-19, 21. srpnja. Nakon što je završio petodnevnu terapiju lijekom Paxlovid i osjetio samo blage simptome, Biden se prošlog tjedna vratio iz izolacije da bi u subotu ponovno bio pozitivan.

Događaji su zakomplicirali Bidenov raspored, prisilivši ga da otkaže planirani put u Michigan u utorak u kojem je umjesto toga sudjelovao virtualno. Biden će virtualno sazvati međuagencijsku radnu skupinu za reproduktivna prava u srijedu poslijepodne i potpisati izvršnu naredbu usmjerenu na potporu ljudima koji putuju izvan države radi pobačaja.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp