U Hrvatskoj je trenutna inflacija veća od 20%, je li napokon došlo vrijeme za žestoku pobunu?


U Hrvatskoj je trenutno inflacija veća od 20 posto. To je najviša inflacija od kada Državni zavod za statistiku (DZS) vodi te podatke. Cijene hrane i energenata su brutalno podivljale, a životni troškovi su postali sve veći.

Velika se većina ljudi sa svojim primanjima ne može prehraniti cijeli mjesec, jer dok se podmire nameti, ne ostane dovoljno za hranu i osnovne higijenske potrepštine, a kamoli za nešto drugo.

Pučke kuhinje svakodnevno dobivaju sve više korisnika, redovi pred istima su sve veći…

Narod je gladan! Nigdje u Europi hrana nije tako skupa u odnosu na primanja.

U ova olovna vremena inflacije i neimaštine, uz umirovljenike kao najsiromašnije, postali smo apsolutno svi ta najranjivija kategorija građana podložna manipulaciji i pljački pohlepnih i imućnih.

I dok tako cijene osnovnih životnih namirnica brutalno divljaju na svakodnevnoj bazi, narod se miri sa sudbinom, i sve težim koracima prati ovu ekonomsku diktaturu i iživljavanje političkih moćnika.

Svima nam je jasno da na vlasti imamo pravomoćno osuđenu, zločinačku političku stranku, i njihov teror neće prestati sve dok nam ne oduzmu svako pravo na normalan i dostojanstven život.

Društvo je snažno onoliko koliko su snažni njegovi najranjiviji članovi, a upravo nas Opća deklaracija ohrabruje ne samo da tražimo zaštitu vlastitih ljudskih prava, već i da podižemo glas za prava drugih, čak i ako se međusobno ne razumijemo i ne slažemo, jer kada su ljudska prava i dostojanstva ugrožena samo jednoj osobi, ugrožena su svima!

Što još čekamo? Koga čekamo? Dar i pomoć s neba?  Vrijeme je za ulicu. Vrijeme je za žestoku pobunu. Odavno smo to već trebali učiniti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp