Bill Gates u tišini postao najveći vlasnik poljoprivrednih zemljišta u SAD-u

Bill Gates u tišini postao najveći vlasnik poljoprivrednih zemljišta u SAD-u

Milijarder Bill Gates nije samo globalni pokretač i financijski podupiratelj programa cijepljenja i drugih, uglavnom vrlo upitnih razvoja medicinske tehnologije. Naime, u posljednje ga vrijeme najviše zanimaju poljoprivredna zemljišta, pa bismo mogli reći da je Bill Gates u tišini, čak i u tajnosti, dok se javnost bavili cjepivima i korona virusom – on, bez velike medijske pompe, također, ako je suditi po medijski dostupnim podacima, postao najveći privatni vlasnik poljoprivrednog zemljišta u SAD-u te navodno preko raznih tvrtki nastavlja kupovati poljoprivredna zemljišta u velikim razmjerima, ne samo ondje, nego i diljem svijeta.

Pozadina svega toga još je uvijek nejasna, iako bismo mogli nagađati o čemu se radi. Možda se čovjeku jednostavno kupuju zemljišta, možda mu je tako došlo, ali teško da bi netko toliko ulagao u zemljišta bez nekog opravdanog razloga i neke jasne vizije koje zakletom i deklariranom filantropu Billu Gatesu nikada nisu nedostajale, pogotovo kada je u pitanju spas čovječanstva i ovog napaćenog svijeta. Kupujući poljoprivredna zemljišta, Gates s njima ima neki plan. U to ne moramo sumnjati.

Upravo zbog toga bismo mogli pomisliti da možda postoji povezanost s tvrtkama u kojima Gates ima udio, a koje proizvode sintetičku hranu koju Svjetski ekonomski forum naziva hranom budućnosti. A, kada je budućnost u pitanju, ovdje poglavito mislimo na budućnost u režiji UN-a, Svjetskog ekonomskog foruma i njihovih partnera, Bill Gates želi biti prvi u redu za dijeljenje komadića te nove budućnosti čovječanstvu u trenutku kada ona započne.

Sudeći po količini poljoprivrednog zemljišta koje već sada posjeduje, Gates nam svima daje naslutiti kako bi ta budućnost mogla izgledati. Mudar je to ulagač u nešto za što zna da ne može izgubiti na vrijednosti, a to su poljoprivredna zemljišta za koja se smatra da će s vremenom njihova cijena samo rasti.

Sjeverna Dakota prva je američka država koja u svemu tome vidi nešto čudno i koja želi da se istraže sve Gatesove sumanute kupnje poljoprivrednih zemljišta.

Podsjetimo, tvrtka povezana s milijarderom navodno je kupila 2100 hektara zemlje za sadnju krumpira u Sjevernoj Dakoti, razbjesnivši time lokalno stanovništvo. Ta država sada istražuje kupnju zemlje za krumpir od strane trusta povezanog s Billom Gatesom. Glavni državni odvjetnik u svom je pismu napisao da je trustu “zabranjeno posjedovati ili iznajmljivati poljoprivredno zemljište ili farmu u državi Sjeverna Dakota.”

“Pored toga, zakon nameće određena ograničenja zakladama u posjedovanju poljoprivrednog zemljišta ili zemljišta za farme”, navodi se u pismu. “Naša agencija mora potvrditi kako vaš entitet koristi ovo zemljište i je li to korištenje u skladu sa zakonskim iznimkama, kao što je korporativna iznimka, kako bismo mogli zatvoriti ovaj slučaj i staviti ga u naše neaktivne datoteke”, nastavlja se u pismu. Gates svjesno zaobilazi anti-korporacijski zakon o vlasništvu farmi iz 1932. godine obećavajući da će iznajmiti zemlju natrag farmerima nakon što kupnja bude dovršena. No, tko bi mu i zbog čega vjerovao da će tako i biti?

New York Post potvrdio je točnost javno iznesenih podataka koje je nedavno citirao AgWeek, a koji pokazuju da je tvrtka pod nazivom Red River Trust, povezana s milijarderom Billom Gatesom, nedavno doista kupila 2100 hektara zemlje za krumpir u sjevernoj Sjevernoj Dakoti.

Građani su zbog svega toga ljuti i uznemireni. Zemljište je kupljeno od vlasnika Campbell Farms, tvrtke za uzgoj krumpira sa sjedištem u Graftonu, Sjeverna Dakota, oko 50 milja od kanadske granice. Povjerenik za poljoprivredu Sjeverne Dakote Doug Goehring rekao je u razgovoru za KFYR da je reakcija javnosti na ovu kupnju bila vrlo negativna. Ali, što javnost tu može? Živimo u vremenu u kojem nažalost kapital diktira sve i mali čovjek sve to može samo promatrati i zgražavati se te se pitati – što nas to sutra čeka?

Kongresmen Dusty Johnson iz Južne Dakote vrlo je oštro reagirao na Billov ekstreman ‘shopping’, zahtijevajući da se Bill Gates obvezno izvede pred Odbor kako bi svima objasnio zašto kupuje tako goleme količine poljoprivrednog zemljišta u Sjedinjenim Državama, dok istovremeno Amerikancima govori da prestanu jesti meso. Ovaj ogorčeni kongresmen Južne Dakote Dusty Johnson traži odgovore od Billa na postavljena mu pitanja.

Za usporedbu, prosječna veličina farme u 2021. bila je 180 hektara, prema Službi za ekonomska istraživanja Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Država. “Vjerujem da je vlasništvo gospodina Gatesa nad velikim dijelom naše nacije značajan dio koji Odbor ne bi trebao zanemariti”, napisao je Johnson u pismu predsjedniku odbora Davidu Scottu.

Također je, kako rekosmo, na svom Twitteru upitao na koji je to način Gatesova kupnja ogromne količine poljoprivrednog zemljišta u skladu s njegovim porukama Amerikancima da ne jedu meso.

Johnson je uporan:“Bill Gates je najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u SAD-u. Zanima me što se planira za ovu nevjerojatno produktivnu poljoprivrednu zemlju s obzirom na to da on vjeruje da razvijene zemlje poput Amerike “ne bi trebale jesti crveno meso”. Kako se njegova kupnja zemljišta odnosi na te aspiracije?”, upitao je Johnson, vidno zabrinut.

“Odbor bi trebao biti zainteresiran za imovinu Gatesa i planove za njegovu poljoprivrednu zemlju, budući da je on bio vodeći glas u naporima za ‘sintetičko meso’. Ne zaboravimo, Bill Gates je 2021. godine izjavio da bi se sve bogate zemlje trebale prebaciti na 100 posto sintetičku govedinu u borbi protiv klimatskih promjena“, napisao je kongresmen Johnson.

U intervjuu za Fox News,  kongresmen Dusty Johnson također je zahtijevao da javnost jednostavno mora znati kakve to planove Gates ima za ogromnu količinu poljoprivrednog zemljišta koje posjeduje i koje raznim kanalima nastavlja kupovati.

Tvrdeći da je “vlasništvo poljoprivrednog zemljišta vrlo važno”, Johnson je primijetio da ga “nitko nikada nije kupio brže od Billa Gatesa”.

Milijarder Bill Gates kupuje ogromne količine poljoprivrednog zemljišta u isto vrijeme kada njegovi prijatelji iz Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu poručuju Amerikancima i ljudima diljem svijeta: “Nećete posjedovati ništa i bit ćete sretni.”

Nije to ništa slučajno. Bill Gates ima neki svoj plan koji je u skladu s agendom resetiranja svijeta s ciljem ‘spasa planeta’. Pretpostavljamo o čemu se radi. Vrijeme će pokazati. Milijarder Bill Gates svojim dosadašnjim poduzetničkim avanturama i pothvatima u karijeri dodaje svoju novu opsesiju, a to su poljoprivredna zemljišta. Sada je postao najveći privatni vlasnik američkog poljoprivrednog zemljišta. Zajedno sa svojom bivšom suprugom Melindom Gates, Bill posjeduje više od 268.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u više od 19 država. Gatesova privatna američka poljoprivredna zemljišta procjenjuju se na 690 milijuna dolara.

Bill Gates oglušuje se na drevnu indijansku mudrost koja glasi: „Kada se krv u tvojim venama vrati u more i zemlja u tvojim kostima vrati u zemlju, možda ćeš se tada sjetiti da ova zemlja ne pripada tebi, već si ti taj koji pripadaš ovoj zemlji.“

A te bi se mudrosti trebali danas sjetiti svi pohlepnici koji misle da će materijalnim bogatstvom nadživjeti svoju smrtnost i pobijediti svoju prolaznost. Vječnost se ne kupuje materijalizmom i iluzijom posjedovanja. Gospodo moćnici, zaboravljate da ste tu samo u prolazu i da se ništa na ovome svijetu zapravo ne može posjedovati. Svi smo se mi zajedno našli na ovome svijetu s resursima koji bi nam svima trebali biti na raspolaganju u jednakoj mjeri – kao dar prirode čiji smo i sami sastavni dio, kao što je ona dio nas i upravo je zbog toga ponašanje moćnika toliko iritantno. Misle da su mali bogovi koji mogu odlučivati o sudbini ovog svijeta i sviju nas. Uzimaju si to pravo, iritirajući svojim postupcima ostatak svjetskog stanovništva.

Izvor: New York Post

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp