Počinje show – Europska unija priprema organizirana isključenja struje

Počinje show – Europska unija priprema organizirana isključenja struje

Velika Britanija i Europska unija polako se pripremaju za tešku zimu planirajući organizirano isključenje struje za svoje građane.

Analitičari predviđaju da će zima biti teška i manje obećavajuća, dok se Europska unija suočava sa sve većim nestašicama plina koje će se preklapati s hladnim vremenom.

Zemlje članice više nemaju pojma kako do plina, svjesne su da moraju posegnuti za hitnim mjerama štednje. Njima je najviše naštetila Europska unija i sankcije koje je uvela Rusiji.

Njemačka je već uvela značajne mjere štednje, isključivanjem vode u fontanama i javnim kupalištima, ograničavanjem korištenja klima uređaja u javnim ustanovama i zabranom prijenosnih klima uređaja.

Spomenici i zgrade od povijesne važnosti u Berlinu su u mraku, jer je ambijentalna rasvjeta isključena radi uštede energije.

Berlinska katedrala, kip Fridrika Velikog i Forum već su neko vrijeme u mraku.

Daleko od toga da su stanovnici većih, ali i manjih zemalja EU navikli na restrikcije struje, pa se postavlja pitanje kako će reagirati na ovu pojavu i kakvu će pomutnju izazvati organizirana isključenja struje, ako se dogode.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp