Fauci i najviši Bidenovi dužnosnici dobili sudske pozive zbog navoda da su se dogovarali s društvenim mrežama kako bi suzbili slobodu govora

Fauci i najviši Bidenovi dužnosnici dobili sudske pozive zbog navoda da su se dogovarali s društvenim mrežama kako bi suzbili slobodu govora

Najviši dužnosnici Bidenove administracije — uključujući dr. Anthonyja Faucija — i pet divova društvenih mreža moraju odgovoriti na sudske pozive i zahtjeve za otkrivanje istine o njihovu pokušaju suzbijanja slobode govora u tužbi u kojoj se navodi da je vlada bila u dosluhu s tvrtkama društvenih medija za suzbijanje slobode govora “pod krinkom borbe protiv dezinformacija.”

Glavni državni odvjetnik Missourija Eric Schmitt i glavni državni odvjetnik Louisiane Jeff Landry uručili su sudske pozive trećim stranama na Twitteru, Meti (Facebookova matična tvrtka), Youtubeu, Instagramu i LinkedInu.

Schmitt i Landry podnijeli su zahtjeve za otkrivanje informacija  tražeći dokumente od Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti (NIAID) i Faucija, njegova ravnatelja; Tiskovne tajnice Bijele kuće Karine Jean-Pierre; Glavnog kirurga dr. Vivek Murthyja i bivše izvršne direktorice Odbora za upravljanje dezinformacijama Nine Jankowicz.

Zahtjevi za otkrivanjem informacija također su poslani Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC); Agenciji za kibernetičku sigurnost i sigurnost infrastrukture i njezinoj ravnateljici Jen Easterly; Ministarstvu domovinske sigurnosti SAD-a (DHS); i Ministarstvu zdravstva i socijalne zaštite SAD-a (HHS).

“U svibnju su Missouri i Louisiana podnijeli značajnu tužbu protiv najviših dužnosnika Bidenove administracije zbog navodnog dosluha s divovima društvenih medija u suzbijanju slobode govora o temama kao što su COVID-19 i izborna sigurnost”, rekao je Schmitt u priopćenju za javnost.“

Schmitt je u srpnju dodao:

“Ranije ovog mjeseca savezni sud odobrio je naš zahtjev za ubrzanim otkrivanjem informacija, dopuštajući nam da prikupimo važne dokumente od dužnosnika Bidenove administracije. Jučer smo poslali zahtjeve za otkrivanje, a danas smo poslali sudske pozive trećim stranama da učine upravo to.

“Borit ćemo se do kraja otkrijemo sve oko ovog navodnog dogovora i razotkrijemo gušenje slobode govora od strane divova društvenih medija po nalogu najviših vladinih dužnosnika.”

Schmitt je u svojoj izjavi od 12. srpnja objavio da je Terry Doughty, sudac Okružnog suda SAD-a za zapadni okrug Louisiane, presudio u korist zahtjeva od 17. lipnja za ubrzano preliminarno otkrivanje zabrane i odredio vremenski raspored s određenim rokovima za davanje iskaza.

Prema Schmittu, vladini dužnosnici su “vršili pritisak i bili u dosluhu s divovima društvenih medija Meta, Twitter i Youtube da cenzuriraju slobodu govora u ime borbe protiv takozvanih ‘dezinformacija’ i ‘pogrešnih informacija’, što je dovelo do potiskivanja i cenzure istinitih informacija  o nekoliko tema, uključujući COVID-19.”

“Odluka Suda otvorila je put Missouriju i Louisiani da prikupe otkrića i dokumente od dužnosnika Bidenove administracije i tvrtki društvenih medija”, rekao je Schmitt u priopćenju za javnost.

“U nalogu se navodi: ‘Prvi amandman očito se odnosi na građane Missourija i Louisiane, tako da Missouri i Louisiana imaju ovlasti tražiti ta prava'”, rekao je.

U izjavi na Twitteru kojom je objavio odluku suda da odobri zahtjev glavnog državnog odvjetnika, Schmitt je rekao: “Nitko prije nije imao priliku zagrebati ispod površine – sada mi to činimo.”

Predsjednica Dječje zdravstvene obrane (CHD) Mary Holland, koja također služi i kao glavna savjetnica CHD-a, pohvalila je presudu:

„CHD pozdravlja ovu revolucionarnu presudu suca Doughtyja iz zapadnog okruga Louisiane da otkrije je li Bidenova administracija prekršila Prvi amandman putem cenzure.

Dvije godine CHD i mnoge druge medijske kuće nisu bile u stanju shvatiti mehanizme pomoću kojih su naše glavne medijske platforme nemilosrdno cenzurirale, potiskivale i iskrivljavale naše informacije.

Sada, kroz proces otkrivanja koji je sudac dopustio, saznat ćemo kako su Meta, Instagram, Twitter i YouTube bili u dosluhu sa saveznom vladom kako bi suzbili takozvane ‘dezinformacije’ i ‘pogrešne informacije’. Ovo je novi dan.”

 

Fauci, CDC, tajnik za tisak Bijele kuće i drugi moraju predati dokumente

Prema priopćenju za javnost, od Faucija, glavnog medicinskog savjetnika predsjednika Bidena i direktora NIAID-a, zatraženo je da preda svu komunikaciju s platformama društvenih medija u vezi s modulacijom sadržaja i/ili dezinformacijama te da otkrije sve sastanke s bilo kojom platformom društvenih medija u vezi s predmetom i pružiti svu komunikaciju s Markom Zuckerbergom od 1. siječnja 2020. do danas.

Fauci također mora predati svu komunikaciju s bilo kojom platformom društvenih medija koja se odnosi na Veliku Barringtonovu deklaraciju; autori i originalni potpisnici Velike Barringtonove deklaracije; dr. Jay Bhattacharya; Martin Kulldorff, Ph.D.; dr. Aaron Kheriaty, dr. Sunetra Gupta; dr. Scott Atlas; Alex Berenson; Peter Daszak, Ph.D.; Shi Zhengli, Ph.D.; Institut za virusologiju Wuhan; EcoHealth Alliance; i/ili bilo koji član skupine nazvane “Disinformation Dozen”, uključujući predsjednika CHD-a i glavnog pravnog savjetnika Roberta F. Kennedyja, Jr.

Tiskovna tajnica Bijele kuće Karine Jean-Pierre dužna je identificirati svakog službenika, zaposlenika, člana osoblja, izvođača ili bilo koju drugu osobu povezanu s komunikacijskim timom Bijele kuće koja je komunicirala ili komunicira s bilo kojom platformom društvenih medija u vezi s modulacijom sadržaja i/ili dezinformacije – i predati tu komunikaciju.

Jean-Pierre također mora identificirati sve osobe koje “redovito komuniciraju sa svim platformama društvenih medija o koracima koji se mogu poduzeti” za rješavanje dezinformacija na društvenim medijima, a taj angažman “se nastavio i … nastavit će se”, kao što je bilo navedeno tijekom brifinga za tisak u Bijeloj kući održanog još 25. travnja ove godine — i predati svu komunikaciju s bilo kojom platformom društvenih medija koja je uključena u takav angažman.

Optužena Nina Jankowicz, koja je bila zadužena za vođenje “Odbora za upravljanje dezinformacijama” Bidenove administracije mora dostaviti sve dokumente u vezi s komunikacijom s platformama društvenih medija i modulacijom sadržaja i/ili dezinformacijama.

Jankowicz mora identificirati prirodu, svrhu, sudionike i teme o kojima se raspravljalo na sastanku između osoblja DHS-a i rukovoditelja Twittera Nicka Picklesa i Yoela Rotha koji je bio zakazan za 28. travnja.

CDC je dužan dati imena svakog službenika, dužnosnika, zaposlenika, člana osoblja, osoblja, izvođača ili agenta CDC-a ili bilo kojeg drugog federalnog službenika ili agencije koji su komunicirali ili komuniciraju s bilo kojom platformom društvenih medija u vezi s modulacijom sadržaja i/ili dezinformacijama .

CDC mora otkriti komunikaciju s bilo kojom platformom društvenih medija u vezi s modulacijom sadržaja ili dezinformacijama, sve sastanke koji su održani s platformama društvenih medija u vezi s modulacijom sadržaja i/ili dezinformacijama te mora identificirati sve “članove višeg osoblja” i/ili ” članovi tima za COVID-19” koji su “u redovitom kontaktu s … platformama društvenih medija”, kao što je “Jennifer Psaki (bivša tajnica za tisak Bijele kuće) izjavila na brifingu za novinare u Bijeloj kući 15. srpnja 2021. ili oko tog datuma.”

Agencija također mora otkriti sve “vladine stručnjake” koji su savezni službenici, dužnosnici, agenti, zaposlenici ili izvođači, koji su  se”udružili” s Facebookom ili bilo kojom drugom platformom društvenih medija za rješavanje dezinformacija i/ili modulacije sadržaja, uključujući svu komunikaciju koja se odnosi na takva partnerstva.

Poput Faucija, CDC mora predati sve informacije o skupini “Disinformation Dozen”, Velikoj Barringtonovoj deklaraciji, alternativnim novinskim kućama i ključnim stručnjacima i znanstvenicima koji su govorili protiv vladinog pristupa liječenju COVID-19 ili obaveznog nošenja maski za lice i zaključavanja.

Meta (Facebook) je dobila “naredbu” da proizvede svu komunikaciju s bilo kojim federalnim dužnosnikom u vezi s dezinformacijama i/ili modulacijom sadržaja, da izradi sve dokumente i radnje povezane s komunikacijom poduzete u cijelosti ili djelomično na temelju informacija primljenih, izravno ili neizravno, od bilo kojeg saveznog dužnosnika i dati svu komunikaciju i dokumente u vezi s popisom pojmova za pretraživanje koji uključuju Kennedyjevo ime i/ili imena istaknutih liječnika i liječnika koji su bili cenzurirani zbog svojih stavova o COVID-u-19.

Facebook također mora otkriti sve o sastancima koji su održani, o cjelokupnoj komunikaciju i svim dokumentima u vezi s primjedbama Psaki, koja je rekla da je Bijela kuća “u redovnom kontaktu s ovim platformama društvenih medija, a ti se angažmani obično događaju preko članova našeg višeg osoblja, ali i članova našeg COVID-19 tima” i u vezi s naporima Bijele kuće da označi “problematične postove za Facebook koji šire dezinformacije.”

Slični zahtjevi upućeni su drugim vladinim dužnosnicima i platformama društvenih medija, uključujući Twitter, YouTube, Instagram i LinkedIn.

 

U tužbi se navodi tajni dogovor radi potiskivanja govornika i stajališta koji nisu favorizirani

Državni odvjetnici Louisiane i Missourija u svibnju su podnijeli tužbu u kojoj tvrde da su tuženici iz vlade “dogovarali i/ili prisiljavali tvrtke društvenih medija da potisnu nepovoljne govornike, stajališta i sadržaj na platformama društvenih medija označavajući sadržaj ‘dezinformacijom’, ‘pogrešnom informacijom’ ili ‘obmanjujućom informacijom’.

U tužbi se navodi da su društvene mreže lažno označile istiniti sadržaj kao “dezinformaciju” i “pogrešnu informaciju” i tvrdi da potiskivanje predstavlja vladinu akciju, kojom se krši sloboda govora koja je zaštićena i zajamčena Ustavom SAD-a.

U pritužbi se također navodi da je DHS-ov Odbor za upravljanje dezinformacijama osnovan “kako bi potaknuo, označio i izvršio pritisak na cenzuru nepovoljnog sadržaja, stajališta i govornika na platformama društvenih medija” te da su HHS i DHS prekršili Zakon o upravnom postupku kako bi “smatrali nezakonitim i mogli ostaviti po strani konačne radnje agencije” koje se smatraju zlouporabom ovlasti te proizvoljnim i hirovitim.

Tužba pruža nekoliko primjera istinitih informacija koje su cenzurirale društvene mreže koje su kasnije priznale da je sadržaj bio istinit ili vjerodostojan.

Prema The Epoch Timesu, ova tužba mogla bi pomoći u rasvjetljavanju “zakulisnih nastojanja” Bidenove administracije da obeshrabri širenje informacija povezanih s teorijom o curenju podataka iz laboratorija o podrijetlu COVID-a-19 i učinkovitosti maski i zaključavanja.

Izvor: The Defender

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp