Michael Yon – Rutte je pas u krilu Klausa Schwaba, gori od Trudeaua

Michael Yon – Rutte je pas u krilu Klausa Schwaba, gori od Trudeaua

Nizozemski poljoprivrednici vjerojatno su najbolji i najuspješniji poljoprivrednici na svijetu. Čini se da je toga rijetko koji Nizozemac uopće svjestan, što je neobično, kaže američki pisac, novinar i fotograf Michael Yon u razgovoru s kanadskim psihologom Jordanom Petersonom.

Nizozemci ne shvaćaju koliko su njihovi farmeri važni za cijeli svijet, budući da su oni drugi najveći svjetski izvoznik hrane, rekao je Yon.

Nizozemskog premijera Marka Ruttea naziva ‘psom u krilu Klausa Schwaba, čak i gorim od Trudeaua’. “To nije lako postići”, dodaje, što naslućuje da je u taj odnos uloženo puno truda. Ništa nije slučajno, rekli bismo.

Yon ističe da birokrati u Bruxellesu vladaju dekretom. “To nema nikakve veze s dušikom, nema nikakve veze s amonijakom” , kaže on, misleći na planove nizozemske vlade o izvlaštenju.

“To ima veze s nizom stvari, uključujući oduzimanje njihove zemlje, kao što se dogodilo u Ukrajini pod Staljinom. Tamo su neovisni poljoprivrednici bili stigmatizirani kao “kulaci”, napadani i ubijani.”

A sada je i u Nizozemskoj pokrenuta informativna kampanja koja poljoprivrednike stavlja u loše svjetlo, kaže Yon. “Ovo su novi kulaci”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp