Ovo postaje sve zanimljivije – Njemačka gasi svjetla nakon 23 sata: slavna kelnska katedrala ostala u mraku

Vlasti njemačkog grada Kölna odlučile su da će zbog krize u opskrbi energijom izazvane sukobom u Ukrajini ovog tjedna rasvjeta javnih zgrada, uključujući i poznatu turističku atrakciju – Kölnsku katedralu, biti ugašena u 23 sata.

Gradsko vijeće Kölna objavilo je da je katedrala jedna od 130 zgrada koje su cijelu noć bile osvijetljene s više od 1000 reflektora, a sada će zbog uštede energije ugasiti reflektore.

Ostali objekti uključuju povijesnu gradsku vijećnicu i stupove oko stadiona nogometnog kluba Köln, izvijestili su njemački mediji.

Njemački E.ON, najveći europski operater energetske mreže, priopćio je ranije danas da je smanjio vrijednost svog udjela u plinovodu Sjeverni tok 1 za oko 700 milijuna eura (715 milijuna dolara) zbog “povećane neizvjesnosti” o utjecaju plinovoda zbog Rusko-ukrajinskog sukoba.

Kompanija je u ožujku objavila da njen udio od 15,5 posto, koji neizravno drži preko svog mirovinskog fonda u Sjevernom toku 1, ima knjigovodstvenu vrijednost od 1,2 milijarde eura, što znači da je vrijednost tog udjela smanjena za 58 posto.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp