Plaćeni da spavaju – Američka tvrtka za proizvodnju madraca zapošljava spavače

Plaćeni da spavaju – Američka tvrtka za proizvodnju madraca zapošljava spavače

Novo doba donosi sa sobom nove, razne vrste poslova za koje jučer nismo znali da bi mogli postojati. Svakim danom tržište rada se mijenja, prateći suvremene trendove. Zahtjevni kupci žele biti sigurni u kvalitetu proizvoda koje kupuju, pa proizvođači istih ulažu dodatne napore kako bi zadovoljili sve njihove potrebe. Postoji li bolji posao od onog na kojem samo trebaš spavati i još biti dobro plaćen za to? Čini se da postoji šansa da neki ljudi dobiju posao iz snova jer se veliki broj kandidata prijavljuje za ovakve poslove koji zahtijevaju profesionalne spavače koji tijekom svog sna testiraju madrace na kojima spavaju. Njihov je jedini zadatak – da spavaju.

Stoga ako kojim slučajem kupujete madrace i vidite nekoga kako spava na krevetu u prodajnom salonu, nemojte se šokirati. Američka tvrtka za proizvodnju madraca Casper, primjerice, traži djelatnike za testiranje svojih proizvoda, u prijevodu – profesionalne spavače za testiranje njihovih proizvoda.

Za to će kandidati biti plaćeni 25 dolara po satu tijekom jednog mjeseca. Glasnogovornik tvrtke Casper rekao je u srijedu za Fox News Digital da će tri kandidata koji budu angažirani “imati fleksibilnost odabira vremena spavanja i stvaranja sadržaja s lokacija koje najbolje odražavaju njihove navike spavanja”.

Jedan od glavnih kriterija prihvatljivosti je da kandidati trebaju biti u mogućnosti drijemati u javnom i neočekivanom okruženju i imati želju spavati što je više moguće. Također bi trebali imati usađenu “duboku ljubav prema dubokom snu”, rekla je ova tvrtka.

Kada spavači ne drijemaju, njihova je jedina odgovornost da naprave kratke videozapise poput video – dnevnika o svom snu u kojima trebaju što detaljnije prepričati i opisati svoja iskustva spavanja na određenom madracu.

Ono što posebno privlači pozornost potencijalnih djelatnika Caspera su povlastice poslovanja s ovom tvrtkom, koje uključuju kodeks odijevanja – spavanje u njihovoj pidžami koju potom dobivaju u trajno vlasništvo – i brojne besplatne Casper proizvode koje će također dobiti u sklopu ovog ugovora. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp