Student medicine iz Ohija iznenada je preminuo od “srčanih problema” tijekom vožnje biciklom

Student medicine iz Ohija iznenada je preminuo od “srčanih problema” tijekom vožnje biciklom

Pojam iznenada se ne zaustavlja. Student druge godine medicine na Državnom sveučilištu Ohio iznenada je preminuo u subotu tijekom Pelotonijeve godišnje dobrotvorne biciklističke vožnje od 102 milje (164 km) za prikupljanje sredstava za istraživanje raka.

Trostruki finišer Mason Fisher, 27, iz Upper Arlingtona, kolabirao je 4,9 milja od cilja u Pelotoniji i kasnije umro od medicinskih problema, prema Columbus Dispatchu.

Prema riječima njegove obitelji, doživio je zdravstveni problem povezan sa srcem na 100. milji svoje vožnje od 102 milje.

Njegova obitelj opisala je Masona u osmrtnici kao nekoga tko je “dočekao život i ljude raširenih ruku” i “volio sve oko sebe”.

Pelotonia je trodnevni humanitarni događaj koji je započeo prikupljanjem novca za istraživanje raka. Događaj uključuje vikend vožnje biciklom, zabavu i volonterski rad.

Ovogodišnja manifestacija održana je od 5. do 7. kolovoza.

Prošlog lipnja Mason je na svom Facebook profilu objavio da će voziti svoju treću Pelotoniju.

Svaki prikupljeni dolar ulaže se u najbistrije umove u istraživanju raka u Jamesu koji čine terapije protiv raka manje toksičnima i učinkovitijima za pacijente“, napisao je Mason.

“Za mene je borba protiv raka osobna stvar, kao i za mnoge druge. Tijekom proteklih nekoliko godina vidio sam kako su dijagnoze raka utjecale na moju obitelj i prijatelje. Vidio sam ih kako uzvraćaju udarac i imaju nekoliko pobjedničkih dana i nekoliko izgubljenih dana. I vidio sam kako je James predvodio put do poboljšanja ovih rezultata. Zato mi je jako važno da dam svoj mali doprinos”.

“Prema Fisherovom profilu za prikupljanje sredstava na Pelotoniji, on je sudjelovao u vožnji u čast prijatelja koji je preminuo u svibnju 2021. nakon borbe s kolorektalnim rakom”, izvijestio je Columbus Dispatch.

U vrijeme pisanja ovog teksta, Fisher je prikupio više od 28.000 dolara za istraživanje raka.

Izvršni direktor Pelotonije Doug Ullman objavio je izjavu nakon Masonove smrti. Pročitajte izjavu u nastavku:

Jučer smo pretrpjeli veliki gubitak. Mason Fisher, trostruki biciklist Pelotonije i aktivni član naše zajednice, doživio je “medicinski problem” dok je sudjelovao u vožnji dugoj 102 milje i kasnije je preminuo. S dubokom tugom danas s vama dijelimo ovu tragediju.

Mason je bio voljeni član tima Buckeye – Spin Doctors Peloton kao i Državnog sveučilišta Ohio. Njegov duh davanja i predanost pomaganju drugima bili su očiti svima i ovaj gubitak utječe na cijelu zajednicu Pelotonije.

Predsjednica Državnog sveučilišta Ohio Kristina M. Johnson dijeli našu tugu, rekavši: “Srce nam je slomljeno zbog gubitka Masona, koji je nesebično dao sebe u Pelotoniji kako bi pomogao oboljelima od raka — bolesti s kojom je imao osobnu vezu. Studentova smrt pogađa cijelu obitelj Buckeye i znam da svi izražavamo najdublju sućut njegovim roditeljima, obitelji i prijateljima.”

U ime Pelotonije, također izražavamo najdublju sućut njegovoj obitelji, prijateljima i svima onima čije je živote dotaknuo, i tugujemo s njima u ovo vrijeme.

Naš vodeći tim bio je u kontaktu s Masonovom obitelji i pružili smo im snažnu podršku. S Masonom i njegovom obitelji u našim srcima, ispoštovat ćemo trenutak šutnje na početku naših vožnji i nositi ga sa sobom u danima koji dolaze.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp