Amerikanci mijenjaju suluda COVID pravila- Đoković ima šanse zaigrati na US Openu

U Sjedinjenim Američkim Državama počela su se mijenjati pravila ograničenja u vezi s koronavirusom i sada su puno veće šanse da bi Novak Đoković mogao zaigrati na US Openu.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) objavio je da se mijenjaju neke mjere koje su na snazi ​​od početka pandemije. Nakon dvije godine, sljedeće stavke su izbačene kao obvezne.

– Oni koji su bili izloženi koronavirusu više ne moraju u karantenu

– Necijepljene osobe sada imaju iste smjernice kao i cijepljene osobe

– Učenici mogu ostati u učionici nakon što su bili izloženi koronavirusu

– Više se ne preporučuje testirati one bez simptoma.

Što to znači u praksi? Još uvijek je na snazi ​​zakon prema kojem necijepljeni stranci ne mogu ući u zemlju, ali se očekuje i revizija pravila za putnički promet. Time se otvara mogućnost da se odbaci mogućnost obveznog cijepljenja, što bi Đokoviću širom otvorilo vrata za natjecanje u SAD-u. Uostalom, činjenica da sada necijepljeni imaju iste smjernice kao i cijepljeni dovoljan je pokazatelj da takve podjele u Americi više neće biti. Samo je pitanje dana kada će to konačno biti ukinuto i hoće li to biti učinjeno u roku koji Novaku odgovara.

Kako prenose američki mediji, CDC bi trebao revidirati ta pravila do kraja idućeg tjedna, no nove informacije mogu stići bilo kada.

Seth Dillon, američki novinar i predsjednik “Babylon Bee” (koja je ocijenjena kao najtočniji izvor informacija), objavio je tweet koji je uzburkao javnost.

“Ako necijepljeni ljudi više nisu zli i opasni, možemo li nastaviti i pustiti Novaka da igra?”, sarkastično je napisao Dillon zbog odnosa države prema necijepljenim ljudima (pozvao je i na reakciju SAD-a u ovom slučaju) i označio u objavi Jelena Đoković.

To dovoljno govori o odnosu koji su imali prema necijepljenim ljudima u SAD-u, a sve dolazi na valu promjena koje je najavio Joe Biden, američki predsjednik, a očekuje se daljnje popuštanje mjera tijekom sljedeći tjedan. Do sada je CDC službena priopćenja objavljivao tjedno, no sada je prvi put sve krenulo s “mrtve točke”.

Đoković bi se tako potencijalno već sljedeći tjedan (ili nedugo nakon ukidanja svih zakonskih ograničenja) mogao naći u SAD-u, pa bi od 29. kolovoza mogao igrati na US Openu. Naravno, u slučaju da dođe do tako velike promjene.

Na Vladinim stranicama stoji da je u tijeku dorada odluke o putovanju i putničkom prometu, pa ostaje za vidjeti što će biti kada se donese konačna odluka.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp