Globalisti Rockefelleri nisu samo osnivači UN-a i SZO-a, već i hrvatskog zdravstva

Gotovo svi građani Republike Hrvatske čuli su za Rockefellerovu ulicu u Zagrebu, no većina njih ne zna podrijetlo imena ulice, kao ni zanimljivosti o “utemeljitelju” Hrvatskog zdravstva Andriji Štamparu . Ovaj “tekst”, iako podsjeća na teoriju zavjere, svakako ima vrlo zanimljive detalje i poveznice između glavnih aktera, sudionika, sljedbenika, pokajnika, pa i više od toga, a mi ćemo samo malo zagrebati po površini. Svi stanovnici Balkana ovaj “udžbenik” mogu smatrati mini-predavanjem povijesti. Dobro došli, sjednite, šutite, čitajte i otvorite svoj um…

Najstarija “američka” ulica u Zagrebu je upravo Rockefellerova, odnosno Ulica Johna Davidsona Rockefellera. Ime je dobila u čast Johna Davidsona Rockefellera, čijim je novcem izgrađena Škola narodnog zdravlja (u tadašnjoj Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca – kasnije Kraljevini Jugoslaviji), koju je osnovao Andrija Štampar 4. rujna godine. 1926. uz pomoć Zaklade Rockefeller.

A.Štampar s predstavnicima Rockefelerove Fondacije 1927. godine

Fakultet narodnog zdravlja – Medicinski fakultet u Zagrebu Sveučilišta u Zagrebu osnovan je kao podružnica zajedničke ustanove kojoj su potom pripojene druge ustanove na više lokacija u Zagrebu; Zavod za socijalnu medicinu, Epidemiološki zavod sa odjelima:

Bakteriološko-serološki odjel,

Odjel za kemiju,

Antirabični odjel,

Odjel za cijepljenje protiv ospica;

Andrija Štampar radio je na osnivanju Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) od 1945. godine. Imenovan je članom Pripremnog odbora za stvaranje te organizacije. Godine 1946. u New Yorku imenovan je predsjednikom Privremene komisije, kako se Svjetska zdravstvena organizacija zvala do službenog osnutka 1948. godine. Andrija Štampar kasnije je zaslužan za reformu nastave na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, osnivanje Više škole za medicinske sestre i Medicinskog fakulteta u Rijeci. Izradio je nacrt Ustava Svjetske zdravstvene organizacije, a 1948. predsjedao je prvom Svjetskom zdravstvenom skupštinom u Ženevi. Bio je prvi potpredsjednik Ekonomskog i socijalnog vijeća Ujedinjenih naroda (UN). – Zanimljiva kronologija Štamparova napredovanja nakon suradnje s Rockefellerom, složit ćete se…

Danas se u bajkovito lijepoj Rockefellerovoj ulici u Zagrebu, ispod zagrebačkog Mirogoja, nalazi Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), ali i druge središnje ustanove hrvatskog zdravstva. Hrvatski zavod za javno zdravstvo, jedna od kontrolnih institucija hrvatskog zdravstva, redovito piše izvješća u kojima se, uz medicinu rada i razne bolesti, detaljno zanima statistikom rođenih, pobačaja (koje naziva kontracepcijom), primjena i nuspojave cijepljenja u Hrvatskoj. Svoju koliko-toliko točnu statistiku HZJZ redovito nadopunjuje kreativnim interpretacijama u skladu s aktualnom međunarodnom politikom. Iako se nitko iz HZJZ-a, koliko je poznato, nije javno izjasnio o potrebi sterilizacije zaostalog hrvatskog naroda, HZJZ funkcionira kao lokalni ogranak Svjetske zdravstvene organizacije UN-a (WHO) od koje dobiva smjernice (naredbe) za njegovo zdravstveno djelovanje. Poveznica Rockefellera i HZJZ-a, osim što je očita iz samog naziva ulice, zanimljiva je i po mnogočemu drugom, o čemu ćemo u nastavku.
Budući da je u Hrvatskoj ne samo HZJZ, nego i cjelokupno hrvatsko zdravstvo pod kontrolom WHO-a, “darovano” od Rockefellera, njegov je smjer od samog početka bio jasno zacrtan desetljećima unaprijed. Također je poznato da su gotovo svi zakoni iz Hrvatske koji se tiču ​​zdravstva preslikani na druge balkanske zemlje. Tako je, primjerice, zakon o obveznom cijepljenju, nakon što je proglašen u Hrvatskoj, kasnije proglašen u Srbiji, BiH, Makedoniji, Crnoj Gori… Zakon o presađivanju organa koji kaže da smo svi mi darivatelji, a da nas nitko ne pita, također je prvo proglašen u Hrvatskoj, pa u Srbiji… Sad samo gledajte kako će isti zakon biti preslikan na ostale balkanske zemlje…

Na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nalazi se i zanimljiv popis suradnika na kojem su, između ostalih, Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), Svjetska banka, Ured Svjetske banke u Zagrebu, Europska banka za obnovu i razvoj, Institut za javno zdravlje Srbije, Institut za zaštitu zdravlja Republike Slovenije. Pitate se zašto su ovi podaci zanimljivi? Pa… napomenimo samo da je jedan od najvećih financijera Svjetske banke i OECD-a… pogodite tko? Kakva je veza između zdravstva i banaka? Zdravstvo i gospodarski razvoj? Europska banka?

Kao što je Tesla jednom rekao: “Svi smo povezani nevidljivim silama”. U ovom ćete članku shvatiti da smo svi povezani osim nevidljivim i vidljivim silama i moćima.

Tko su Rockefelleri?

John D. Rockefeller

Dinastija Rockefeller je bankarska, industrijska i politička obitelj koju su osnovali John D. Rockefeller (1839.-1937.) i njegov brat William Rockefeller (1841.-1922.). Njihovo izvorno podrijetlo je Njemačka, budući da se njihov predak, Johann Peter Rockefeller, preselio u Sjevernu Ameriku 1723. iz Westerwalda, Rajnska oblast, Njemačka. Rockefelleri su među najvećim svjetskim privatnim poduzetnicima u naftnom biznisu krajem 19. i početkom 20. stoljeća, uglavnom kroz Standard Oil Company.

Tvrtka Standard Oil dominirala je američkim naftnim tržištem, gdje je držala tržišni udio od približno 90% i dugi niz godina postizala vrlo visoku dobit koja je Rockefellerima omogućila ulaganje u razne druge aktivnosti, sve dok Vrhovni sud SAD-a 1911. godine nije presudio da tvrtka morao biti podijeljen u 34 manje tvrtke, što je samo pridonijelo činjenici da su Rockefelleri tijekom godina uspjeli umiješati svoje prste u sva polja društva koja danas poznajemo. – Zanimljiva presuda Vrhovnog suda, zar ne?

Članovi četvrte generacije dinastije Rockefeller (osobito istaknuti bankar i državnik David Rockefeller, u obitelji poznat kao patrijarh) vrlo su angažirani u međunarodnoj politici, te su donirali novac, osnivali ili se pridružili brojnim velikim međunarodnim institucijama kao što su: Bilderberg grupa , Trilateralna komisija, Vijeće za vanjske odnose, Svjetski ekonomski forum, Svjetska zdravstvena organizacija, Europska unija, Ujedinjeni narodi…

Milijarder i filantrop - U 101. godini preminuo David Rockefeller |  Info-ks.netDavid Rockefeller

Veze između UN-a i obitelji Rockefeller brojne su i dobro opisane u raznim publikacijama UN-a i same Zaklade Rockefeller. Primjerice, Rockefelleri su darovali zemljište na kojem je izgrađena zgrada UN-a u New Yorku, crni monolit Arthura Clarkea (dobitnik UNESCO-ve nagrade za obrazovanje). Rockefelleri su sudjelovali i u osnivanju Rimskog kluba, glavnog think-tanka UN-a, a David Rockefeller dugo je bio jedan od vodećih članova.

Zanimljivosti o zgradi UN-a

Where Is The Headquarters Of The The United Nations Located? - WorldAtlas

Zgrada UN-a u New Yorku Zgrada UN-a izgrađena je na zemljištu od oko 69.000 m2 koje je UN-u “donirala” obitelj Rockefeller. Izvorno, Rockefelleri su Ujedinjenim narodima navodno ponudili zemljište na vlastitom imanju Kykuit sjeverno od New Yorka. Ovo imanje nalazi se oko 25 kilometara sjeverno od Manhattana, nedaleko od obala rijeke Hudson. U neposrednoj blizini Kajkata nalazi se mjesto Sleepy Hollow, poznato po legendi o “Jahaču bez glave”.

Lokacija kod Kajkata je odbijena, zbog prevelike udaljenosti od centra New Yorka. Tada su Rockefelleri kupili zemljište uz East River za 8,5 milijuna dolara i darovali ga UN-u na mjestu gdje se nalazi današnja zgrada UN-a. Zanimljivo je da je na tom mjestu nekada bila klaonica. U izradi projekta za sjedište UN-a sudjelovali su poznati arhitekti Le Corbusier i Oskar Niemeyer. Zanimljivo je i da danas zemljište na kojem se nalazi zgrada UN-a ima neku vrstu ekstrateritorijalnog statusa, tj. tamo ne vrijede isti zakoni kao u SAD-u.

Slobodno se može reći da je obitelj Rockefeller otac i majka Ujedinjenih naroda, a danas Zaklada Rockefeller financira gotovo sve projekte, agencije i organizacije u vlasništvu UN-a. Ne bi to bilo tako strašno da taj isti UN nije otac i majka svih sindikata i organizacija koje kontroliraju naše zemlje i živote (u suradnji s vladama balkanskih zemalja):

Organizacije UN-a i specijalizirane agencije
Vlasništvo Ujedinjenih nacija

Povelja UN-a predviđa da svaki primarni organ UN-a može osnovati različite specijalizirane agencije s ciljem potpunog ispunjavanja svoje uloge. To znači da je zapravo ova gornja lista samo dio sante leda koja nas okružuje, budući da svaka od navedenih 17 organizacija, agencija i sindikata ima potpunu slobodu kreirati svoju “djecu” čija je dužnost ispunjavati ciljeve “roditelj”. Svu “djecu” financiraju njihovi primarni organi, tj. “roditelji” (a to je popis njih 17).

Nagradno pitanje: Primarne organe financira – tko?

Nagrada za odgovor: Buđenje iz stogodišnjeg sna…

Rockefeller Fondacija
Rockefeller Foundation | Land Portal

Zaklada Rockefeller osnovana je 1913. godine i postala je jedna od vodećih filantropskih organizacija u prvoj polovici 20. stoljeća, a svojim djelovanjem ostavila je dubok trag na javno zdravstvo u Europi i šire. David Rockefeller trenutno je najstariji živući vođa svog plemena Hazara koje vlada, ali doslovno vlada ovim svijetom. Rockefelleri su obitelj koja dosljedno financira eugeniku. Oni su obitelj koja je javno priznala da financira projekte depopulacije stanovništva masovnim cijepljenjem, koje je sadržavalo otrovne aditive koji uzrokuju neplodnost i sterilitet kod žena i muškaraca, te pobačaje kod žena. Nije li neobično da je neplodnost jedan od vodećih problema na ovim prostorima? Poput pobačaja? Kao i rađati djecu sa sve težim smetnjama?

Američki novinar i istraživač Jurriaan Meaessen godinama je kopao po dokumentaciji Zaklade Rockefeller, gdje je, između ostalog, naišao na izvještaj iz 1968. godine ove “humane” organizacije, koji jasno dokazuje da je ova masonska organizacija i tada financirala istraživanja, cjepiva i mogućnosti masovne kastracije i sterilizacije ljudi, što je trebalo pridonijeti planiranoj depopulaciji stanovništva.

U izvješću se spominje nekoliko metoda pomoću kojih bi se neplodnost mogla širiti u velikim razmjerima u svijetu. Ovo izvješće je vrlo važno, jer se radi o obitelji Rockefeller, koja već generacijama provodi eugeniku čovječanstva, a čija zaklada i danas financira gotovo svako novo cjepivo koje dođe na tržište.

Zaklada Rockefeller razvija cjepiva za masovno smanjenje plodnosti.

U prvom izvješću iz 1968. Zaklada Rockefeller (u daljnjem tekstu: RF) dokumentira financiranje razvoja takozvanih “anti-fertility” (anti-fertility) cjepiva protiv plodnosti i planove za njihovu masovnu primjenu.

str. 51:…

“Postoji nekoliko vrsta tvari za koje se zna da smanjuju plodnost muškaraca, no one dosad testirane su problematične zbog visoke toksičnosti. Trenutačno se vrlo malo radi na razvoju imunoloških metoda kao što su cjepiva za smanjenje plodnosti i potrebna su dodatna istraživanja kako bi se pronašla rješenja na ovom polju.”

Mogućnost korištenja cjepiva za smanjenje muške plodnosti nešto je što je trebalo dublje istražiti jer, prema mišljenju Zaklade Rockefeller, oralna pilula i IUD nisu bili prikladni za masovnu upotrebu:

“Suočeni smo s opasnošću da će se u sljedećih nekoliko godina pokazati da su ove dvije “moderne” metode, koje su toliko obećavale, zapravo masovno neprimjenjive.

Za ove tvrdnje nije naveden nikakav posebno dobar razlog. Spomenuta je i mogućnost primjene hormonskih pripravaka za smanjenje plodnosti, iako je – kako se navodi u izvješću – poznato da isti:

“uzrokuju krvarenje, što bi moglo biti ograničavajući faktor u njihovoj primjenjivosti”.

“Predložen je i polutrajni ili obnovljivi potkožni implantat (vidi: U Italiji od 2016. godine počinje obvezno čipiranje stanovništva), ali zasad nije utvrđeno hoće li to rezultirati istim ili sličnim problemima.”

„Zaklada će pomoći u prevladavanju ovih važnih nedostataka na nekoliko načina:

1. Pronalaženje ili poticanje razvoja (centara izvrsnosti – vidi npr.: 29/12/2015 – RTS: Počela izgradnja Centra izvrsnosti u Kragujevcu), te djelomična podrška centrima izvrsnosti na sveučilištima i istraživačkim institutima u SAD-u i inozemstvu gdje se metode i gledišta molekularne biologije kombiniraju s tradicionalnijim pristupima kao što su histologija, embriologija i endokrinologija u istraživanju koje je bitno (primjenjivo) za razvoj metoda kontrole plodnosti”

2. Podupiranje istraživačkog rada pojedinih znanstvenika, usmjerenih na razvoj kontracepcijskih metoda ili temeljnih znanja o ljudskoj reprodukciji, koja su neophodna za takav razvoj”

3. Poticanje, kroz dostupnost novca za istraživanje i drugih sredstava, etabliranih i mladih znanstvenika da usmjere pozornost na one aspekte istraživanja u reproduktivnoj biologiji koji imaju implikacije na ljudsku plodnost i njenu kontrolu”

4. Poticanje većeg broja studenata biologije i biokemije da odaberu karijeru u reproduktivnoj biologiji i ljudskoj plodnosti, kroz potporu istraživačkim i nastavnim programima u poljima zoologije, biologije i biokemije”

Motivacija za ove aktivnosti je, prema RF, pretjerana plodnost nižih klasa, koje svojom reprodukcijom štete ljudskom i društvenom blagostanju:

„Procjenjuje se da postoji pet milijuna žena među američkim siromašnim skupinama i skupinama u riziku od siromaštva koje trebaju usluge kontrole rađanja… Nekontrolirana plodnost među siromašnima uvelike pridonosi širenju siromaštva, nepismenosti, nezaposlenosti, ne samo u gradske slamove, ali i u nerazvijenim ruralnim područjima.”
Nije prošlo dugo prije nego što su se napori počeli isplaćivati. U godišnjem izvješću iz 1988. RF je sa zadovoljstvom izvijestio o napretku odjela Zaklade za stanovništvo u području sterilizacije cjepiva:

“1988. Indijski nacionalni institut za imunologiju uspješno završila prvu fazu testiranja tri verzije cjepiva protiv neplodnosti. Sponzorirana od strane Vlade Indije i podržana od strane Zaklade, testovi su pokazali da svako od testiranih cjepiva nudi najmanje godinu dana očekivane zaštite od trudnoće, na temelju količine antitijela kao odgovor na raspored imunizacije.”

U svom pregledu cjepiva protiv plodnosti 1997. godine, Indijski međunarodni centar za genetski inženjering i biotehnologiju nije zaboravio zahvaliti svom glavnom dobrotvoru:

„Rad na LHRH i HCG vakcinama je podržan sredstvima Rockefeller Foundation…“ (Vidi: http://www.intermagazin.rs/un-sterilisu-milione-zena-pod-izgovorom-vakcinacije-protiv-tetanusa) /)

U 1990-ima, rad na cjepivima protiv plodnosti krenuo je u visoku brzinu, posebno u zemljama trećeg svijeta, kao i financiranje iz dubokih džepova Zaklade Rockefeller. Istovremeno, ciljna populacija globalista – žene – počela se s nelagodom komešati oko sve te otvorene priče o smanjenju populacije korištenjem cjepiva.

Betsy Hartman, direktorica Programa za stanovništvo i razvoj na koledžu Hampshire u Massachusettsu i “čvrsto vjeruje u prava žena na sigurnu, dobrovoljnu kontrolu rađanja i pobačaj”, nije pristalica cjepiva protiv neplodnosti. U svom eseju “Kontrola stanovništva u novom svjetskom poretku” on objašnjava:

“Iako je jedno cjepivo testirano na 180 Indijaca, označeno je kao “sigurno”, bez ikakvih nuspojava i potpuno reverzibilno”. Znanstvena zajednica vrlo dobro zna da su takve tvrdnje lažne – primjerice, mnoga pitanja o dugoročnim učincima cjepiva na imunološki sustav i menstrualni ciklus ostaju otvorena. Također, postoje dokazi na filmu o ženama kojima su uskraćene informacije o cjepivu u kliničkim ispitivanjima. Unatoč svemu, cjepivo se priprema za masovnu upotrebu.”

Što Betsy Hartman osobno misli nije toliko važno koliko za koga i za što radi, a nije ni za očekivati ​​da će je male moralne dileme previše smetati u profesionalnom životu.

Ženska globalna mreža za reproduktivna prava sa sjedištem u Amsterdamu citirala je vodećeg stručnjaka za istraživanje kontracepcije:

“Imunološka kontrola rađanja bit će “antigensko oružje” protiv reproduktivnog procesa, koji, ako se ne zaustavi, prijeti preplaviti svijet.”

Zabrinutost zbog cjepiva i njihove primjene izrazila je i aktivistica za prava životinja Sonja Goš:

“Umjesto da ženama daju više mogućnosti u prevenciji trudnoće i zaštiti od AIDS-a i drugih spolno prenosivih bolesti, cjepiva protiv plodnosti dizajnirana su za jednostavnu upotrebu na velikom broju žena uz minimalne troškove. Ako se primijene na nepismenu populaciju, pitanja kontrole korisnika i informiranog pristanka izazivaju dodatnu zabrinutost.”

Toliko o opasnostima iz usta “oporbe”…

Stvaranje imunološkog odgovora na vlastite hormone neophodne za normalne tjelesne funkcije neizbježno sa sobom nosi mnoge zdravstvene rizike. Ali u današnjem svijetu situacijske etike i moralnog relativizma, cilj opravdava sredstvo. Ciljevi su uvijek bili plemeniti, samo su sredstva (humanitarna pomoć) najčešće problematična.

Kako bi izbjegla takve rasprave, Zaklada Rockefeller je proteklih desetljeća pribjegla klasičnoj i vrlo uspješnoj metodi ili otvorenog laganja ili korištenja rječnika pritvora kako bi sakrila činjenicu da još uvijek neumorno radi na svom dugoročnom cilju masovnosti sterilizacija.

File:WHO logo.svg - Wikimedia Commons

Globalna distribucija cjepiva protiv plodnosti koju koordinira WHO

Populacijski fond UN-a, Svjetska banka (WB) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) planiraju razvoj i primjenu cjepiva protiv plodnosti formiranjem Radne skupine za cjepiva za regulaciju plodnosti.

Četiri godine nakon što je Zaklada Rockefeller pokrenula masovno financiranje cjepiva protiv neplodnosti, formirana je Akcijska skupina pod kontrolom WHO-a, Svjetske banke i UN-ovog Populacijskog fonda. Njegova je misija, prema riječima jednog od njegovih članova, podržati:

“osnovno i kliničko istraživanje u razvoju cjepiva za kontrolu rađanja usmjerenih protiv spolnih stanica ili embrija prije implantacije. Ove studije uključivale su korištenje naprednih postupaka u kemiji peptida, tehnologiji hibridoma i molekularnoj genetici kao i procjenu niza inovativnih pristupa u općoj vakcinologiji. Kao rezultat ovih međunarodnih, zajedničkih napora, prototip anti-HCG cjepiva trenutno prolazi kliničko testiranje, otvarajući mogućnost da će potpuno nova metoda planiranja obitelji biti dostupna prije kraja ovog desetljeća.”

o nadležnostima Akcijske skupine, “Monitor biotehnologije i razvoja” javlja:

„Akcijska skupina djeluje kao globalno koordinacijsko tijelo za razvoj (I&R) cjepiva protiv neplodnosti u različitim radnim skupinama i podržava različite pristupe, kao što su cjepiva protiv sperme i jajne stanice (anti-jajne stanice) te cjepiva dizajnirana za neutralizaciju biološku funkciju hCG-a. Akcijska skupina uspjela je razviti prototip anti-hCG cjepiva.”

Jedan od članova akcijske skupine, P. D. Griffin, istaknuo je svrhu i usmjerenost ovih cjepiva za regulaciju plodnosti i njihovu primjenu u (uhićenim) zemljama u razvoju.

Griffin:

“Akcijska skupina je nastavila koordinirati svoje istraživačke aktivnosti s drugim razvojnim programima unutar WHO-a i u drugim međunarodnim i nacionalnim programima koji su uključeni u razvoj cjepiva za regulaciju plodnosti… Ako uspijemo razviti cjepiva koja će sigurno i učinkovito smanjiti plodnost , bez neželjenih nuspojava, bit će atraktivan dodatak trenutnom arsenalu metoda za regulaciju plodnosti i vrlo vjerojatno će imati značajan utjecaj na programe planiranja obitelji”.

Jedna od glavnih prednosti ovih cjepiva je “niska cijena proizvodnje i distribucije unutar postojećih zdravstvenih usluga”. Postojeće zdravstvene usluge, posebice u siromašnijim zemljama, uglavnom se odnose na naširoko reklamirane programe cijepljenja.

Već 1978. godine Akcijska skupina WHO-a (tada nazvana Akcijska skupina za imunološke metode regulacije plodnosti) istaknula je korisnost ovih cjepiva u smislu mogućnosti njihove masovne sinteze i proizvodnje:

Potencijalne prednosti imunološkog pristupa regulaciji plodnosti mogu se sažeti na sljedeći način: (a) mogućnost nerutinske primjene od strane nemedicinskog osoblja; (b) korištenje antigena i antigenskih fragmenata koji nisu farmakološki aktivni, i (c) u slučaju antigena poznate kemijske strukture, postoji mogućnost masovne sinteze i proizvodnje cjepiva uz relativno niske troškove.”

1976. godine WHO je objavio izvješće u kojem stoji:

„Godine 1972 Organizacija… je proširila svoj istraživački program u ljudskoj reprodukciji kako bi osigurala međunarodni fokus za intenziviranje napora za poboljšanje postojećih metoda kontrole plodnosti, razvoj novih metoda i pomoć nacionalnim vlastima u pronalaženju najboljeg načina za njihovu stalnu primjenu . Program je usko povezan s drugim istraživanjima WHO-a o provedbi planiranja obitelji od strane zdravstvenih službi, što se uklapa u programe tehničke pomoći WHO-a vladama na razini zdravstvenih usluga.”

UN logo - theleansixsigmacompany.ie

Vremenski slijed pokazuje kako su WHO, UN-ov Populacijski fond i Svjetska banka samo nastavili put koji je zacrtala Rockefeller Foundation kasnih 1960-ih. Također, pokazuje kako su sve organizacije UN-a savršeno isprepletene, što je možda najbolje opisao Aldous Huxley pod naslovom “Znanstvena diktatura”. Odnos između Zaklade Rockefeller i WHO-a je intenzivan. Godine 1968. bilten WHO-a spomenuo je zajedničke napore da se testira učinkovitost gosipola kao sredstva protiv plodnosti:

„Zaklada Rockefeller poduprla je klinička ispitivanja u Kini, Brazilu i Austriji. Doza korištena u kineskim testovima smanjena je s 20 mg na dan na 10-15 mg na dan kako bi se utvrdilo je li teška oligospermija, za razliku od azoospermije, dovoljna za postizanje zadovoljavajućeg, netoksičnog i reverzibilnog učinka. U međuvremenu, WHO i RF podupiru daljnja istraživanja na životinjama s ciljem boljeg razumijevanja mehanizma djelovanja gosipola.”

U kolovozu 1992. u Ženevi je održan niz sastanaka na temu “cjepiva za regulaciju plodnosti”. Prema dokumentu “cjepiva koja reguliraju plodnost”, na sastancima su bili znanstvenici i klinički liječnici iz cijelog svijeta, uključujući i sadašnjeg voditelja istraživanja USAID-a Džefa Spielera.

Godine 1986. Jeff Spieler je izjavio:

„Novi pristup regulaciji plodnosti je razvoj cjepiva usmjerenih protiv ljudskih tvari nužnih za reprodukciju. Potencijalni kandidati za imunološku interferenciju su reproduktivni hormoni, antigeni jajnika i sperme, te antigeni iz tkiva embrija i fetusa… cjepivo protiv plodnosti mora biti u stanju sigurno i učinkovito inhibirati ljudsku supstancu, koja nekako mora postati antigena. Cjepivo koje regulira plodnost također mora biti u stanju proizvesti i održati učinkovitost od 95% kod cijepljene populacije, stupanj zaštite koji se rijetko postiže čak i s najuspješnijim virusnim i bakterijskim cjepivima. No dok su se ti izazovi prije samo nekoliko godina činili nepremostivima, nedavni napredak u biotehnologiji, posebice u poljima molekularne biologije, genetskog inženjeringa i proizvodnje monoklonskih protutijela, omogućio je cjepiva za neplodnost.”
“Cjepiva koja ometaju funkciju spermija i oplodnju mogla bi biti dostupna za testiranje na ljudima početkom 1990-ih”.
“Istraživanje je također potrebno u području bazične vakcinologije, kako bi se pronašli najbolji proteinski nosači, adjuvansi, metode i sustavi isporuke.” (najbolji proteini nosači, pomoćna sredstva, nosači i sustavi isporuke.”)
U radu iz 1992. također se raspravljalo o problemu varijacija u individualnim odgovorima:

„Zbog genetske raznolikosti ljudskih populacija, imunološki odgovori na cjepiva često pokazuju značajne razlike od jedne do druge osobe u smislu snage i trajanja. Te razlike mogu se djelomično ili potpuno premostiti pravilno dizajniranim cjepivima i poboljšanjem našeg razumijevanja onoga što je potrebno za razvoj i kontrolu imunološkog odgovora izazvanog različitim cjepivima.”

Svjetska zdravstvena organizacija, globalno koordinacijsko tijelo, nastavila je s razvojem cjepiva protiv plodnosti od 1970-ih. Također su provedena opsežna istraživanja o sustavima isporuke u kojima se mogu sakriti komponente protiv plodnosti, kao npr uobičajena antivirusna cjepiva. Program masovne sterilizacije s ciljem smanjenja svjetske populacije bio je san globalne elite još od vremena Malthusa i njihov glavni interes kroz cijelo 20. stoljeće.

3

Gosipol – tvar protiv plodnosti za “široku potrošnju”

Ambicije Zaklade Rockefeller u primjeni komponenti protiv plodnosti kroz postojeće “zdravstvene usluge” ne staju tu, već se protežu i na obične potrošačke proizvode za “široku potrošnju”.

Godišnje izvješće za 1985. bavi se uporabom gosipola (C30H30O8) u kontroli plodnosti.

Gosipol, toksični polifenol iz biljke pamuka, rano je identificiran kao učinkovito sredstvo za sterilizaciju. Glavni problem je bio kako smanjiti nepoželjne toksične posljedice…

„Dugoročni interes Zaklade bio je i gosipol, tvar koja uzrokuje neplodnost kod muškaraca. Do kraja 1985., Zaklada je podijelila približno 1,6 milijuna dolara u nastojanjima da podupre i potakne istraživanje o sigurnosti i učinkovitosti gossippola.”

U godišnjem izvješću iz 1986. RF je opisao financiranje istraživanja o korištenju tvari za smanjenje plodnosti za “široku potrošnju”.

“Studije muške kontracepcije usredotočile su se na gosipol, prirodnu tvar iz biljke pamuka, za koju su kineski istraživači otkrili da uzrokuje mušku neplodnost. Prije nego što se može preporučiti široka uporaba, potrebna su daljnja istraživanja kako bi se utvrdilo može li smanjenje doze eliminirati toksične nuspojave bez smanjenja njegove učinkovitosti kao kontracepcije. Zaklada je poduprla istraživanje sigurnosti, reverzibilnosti i učinkovitosti gosipola sa 7 potpora 1986. godine”.

U godišnjem izvješću za 1988. gosipol se dalje raspravljao kao obećavajući kontraceptiv (str. 22).

“Gosipol, tvar koja se prirodno nalazi u biljci pamuka, i dalje obećava kao oralni kontraceptiv za muškarce. Budući da inhibira proizvodnju spermija bez utjecaja na razine spolnih hormona, jedinstven je u eksperimentalnim pristupima kontroli muške plodnosti. Znanstvenici diljem svijeta koje financiraju zaklade prikupili su mnoštvo informacija o tome kako gosipol djeluje, a studije u širokom rasponu kliničkih primjena se nastavljaju. Istraženo je smanjenje doze kako bi se smanjili zdravstveni rizici povezani s uporabom gosipola.”

Sljedeće godine, prema godišnjem izvješću, financiranje je dodijeljeno nekoliko istraživačkih institucija kako bi se odredio najbolji način za smanjenje doze bez smanjenja učinka na plodnost.

Posljednje spominjanje gosipola u analima Zaklade nalazi se u izvješću iz 1994., gdje su sredstva dodijeljena Sveučilištu u Innsbrucku “za istraživanje na Institutu za fiziologiju o molekularnom djelovanju

Čini se da su znanstvenici doista pronašli način kako smanjiti količinu gosipola i tako izbjeći toksične nuspojave, koje uključuju: nisku razinu kalija, slabost, slabost mišića, au nekim slučajevima i paralizu.

Iako je na prvi pogled istraživanje i razvoj gosipola kao sredstva za smanjenje plodnosti napušteno kasnih 1990-ih, oko 2006. godine pokrenuta je medijska kampanja koja je promovirala sjeme pamuka kao pomoć u globalnoj borbi protiv gladi i siromaštva.

Godine 2006. “Naturenews” je izvijestio da je RNAi pravi smjer. Uz pomoć RNAi tehnologije moguće je “smanjiti udio gosipola u sjemenkama pamuka za 98%, bez negativnog utjecaja na obrambene mehanizme biljke”. U članku se citira i dr. sc. Deborah P. Delmer, stručna suradnica za sigurnost hrane u Zakladi Rockefeller, koja je brzo otklonila sve sumnje u zdravstvenu ispravnost:

Deborah Delmer, suradnica ravnatelja Zaklade Rockefeller u New Yorku i stručnjakinja za poljoprivredu i sigurnost hrane, ističe da je korist od korištenja RNAi tehnologije ta što isključuje funkciju postojećeg gena umjesto uključivanja nove (genetske) funkcije. . “Umjesto uvođenja novog stranog proteina, sve što radite je gašenje procesa, tako da u tom smislu, mislim da su sigurnosni problemi mnogo manji nego s drugim GM tehnologijama.”

Članak u “National Geographicu” iz 2006. pod naslovom “Proizvedeno sjeme pamuka bez toksina; studija kaže da može nahraniti milijune”, citirao je direktor Laboratorija za transformaciju usjeva (Sveučilište Texas A&M) Kurt Singh Rathore:

“Sjeme pamuka bez gosipola dalo bi značajan doprinos ljudskoj prehrani i zdravlju, posebno u zemljama u razvoju, i pomoglo bi u ispunjavanju zahtjeva postavljenih projiciranom stopom rasta svjetske populacije od 50% u sljedećih 50 godina.”

Predviđena stopa rasta je naravno prenapuhana i fiktivna, a kao i u slučaju zlatne riže, njezine “nutritivno-zdravstvene” prednosti su nikakve.

“Ratorova studija predstavlja prvi dokumentirani slučaj gdje je gosipol smanjen genetskim inženjeringom putem inhibicije gena koji proizvodi toksin.”

RNAi tehnologija specifična je po tome što ne dovodi do 100% isključenja ciljnog gena, već samo u većoj ili manjoj mjeri inhibira njegovu funkciju. Podsjećam se na izjavu Zaklade Rockefeller iz njezina izvješća iz 1986.:

“Prije nego što se može preporučiti široka uporaba, potrebna su daljnja istraživanja kako bi se utvrdilo može li smanjenje doze eliminirati neželjene toksične nuspojave bez smanjenja njegove učinkovitosti kao kontracepcije.”

U izvješću iz 1997. Rator se spominje na str. 68. Postdoktorska stipendija dodijeljena je izvjesnom E. Chandrakanthu “za napredni studij molekularne biologije biljaka pod vodstvom Keerti S. Rathore,” Laboratorij za transformaciju usjeva, Teksaško sveučilište A&M, College Station, Teksas.”

Rator je objavio svoja otkrića u PNAS-u 2006. godine:

„Toksičnost sjemena pamuka zbog prisutnosti gosipola je stari problem, a ljudi su ga pokušali riješiti tradicionalnim uzgojem i križanjem. Moje područje istraživanja je transgenetika biljaka, pa sam pokušao riješiti problem pomoću molekularnog pristupa… pokušavamo pronaći partnere i vjerojatno ćemo se obratiti nekoj dobrotvornoj zakladi da pomogne u testiranju koje je potrebno prije nego što se genetski modificirana biljka odobri za hrana ili dodatak. Još smo u ranim fazama i imamo mnogo ideja, ali ih moramo slijediti. Nadamo se da ćemo pronaći neku vrstu partnerstva koje će nam to omogućiti.”

Prema Rockefellerovoj Deborah Delmer, zaklada je vrlo zainteresirana.

Nakon čitanja ovog mini-dokumenta, izjava Billa Gatesa da se “nezaustavljiv” rast globalne populacije, glavni krivac nepostojećeg globalnog zatopljenja, može smanjiti “ako dobro obavimo posao s cjepivima” koja su njegova “posebno” draga tema” dobiva sasvim novu dimenziju, pogotovo ako se uzme u obzir da Bill Gates, jedan od glavnih svjetskih cjepitelja, navodno samo želi zaštititi ljude od zaraznih bolesti. Budući da je Gates stariji bio izvršni direktor eugeničkog društva Margaret Sanger “Planirano roditeljstvo” (koje je djecu nazivalo travom), Billova humanitarna motivacija još je dvojbenija.

Bill Gates priznaje da se cjepiva koriste za smanjenje populacije ljudi na zemlji

Poznati su eugenički napori i stavovi obitelji Rockefeller iz prve polovice 20. stoljeća.

Dokumentirani slučajevi sterilizacije neobrazovanog stanovništva na Filipinima i drugim zemljama u razvoju cjepivima protiv tetanusa čak i najveće skeptike tjeraju na pitanje jesu li dugo razvijene metode za “planiranje obitelji” i “zdravlje žena” ikada bile namijenjene (samo) za “dobrovoljnu” upotrebu.

Drugo svjetlo pada na ustrajno inzistiranje na genetski modificiranim organizmima u prehrani i cijepljenju kroz genetski modificirane biljke.

Čak ni plemenita borba protiv siromaštva nije ono što se čini u svjetlu tvrdnje da su glavni uzrok siromaštva u svijetu siromašni.

Nije ni čudo da je lokalno stanovništvo nakon potresa na Haitiju spalilo dobrotvorne donacije genetski modificirane hrane koje su im velikodušno davale međunarodne agrokorporacije.

I diljem Afrike, kao npr u Nigeriji, sve veći udio tamošnjeg stanovništva odbija cijepljenje koje im se nudi. Nedvojbeno “neuki” Afrikanci ne znaju što je dobro za njih.

Nakon svega ovoga ovdje rečenog; Neznalicama, slijepcima, nezainteresiranima koji i dalje misle da pišemo gluposti i uporno odbijaju otvoriti oči savjetujemo da se OČITO cijepe svime što im se nudi.

Ostalima poručujemo: Pamet u glavi, a borbenost u srcu! Zaštitite sebe i svoju djecu kako znate, jer ako nećete vi, tko će?

p.s. Ukupna imovina obitelji Rockefeller, njihova ulaganja i pojedinačna bogatstva članova dinastije nikada nisu javno objavljeni, a arhivi vezani uz dinastiju i pojedine članove zatvoreni su za javnost.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp