Vjernici šokirani segragacijom: Nadbiskup u službi sotone, zabranio ispovijed za necijepljene

Vjernici šokirani segragacijom: Nadbiskup u službi sotone, zabranio ispovijed za necijepljene

Ovih dana je vjernike u Europi šokirala vijest da je Grčka odlučila u crkvu pustiti samo one s negativnim testom.

Nažalost, to postaje praksa diljem svijeta, a da segragacija vjernika ode još dalje pobrinuli su se na australskom kontinentu.

U Australiji nadbiskup Melbournea zahtijeva da svećenici u njegovoj biskupiji provedu segregaciju između “cijepljenih i necijepljenih”.

Nadbiskup Peter Comensoli tjera svećenike da podijele vjernike u dvije skupine, odnosno s misama za neograničen broj župljana koji su “cijepljeni” protiv COVID-a sa jedne strane, te strogo ograničenim službama za necijepljene.

Ako svećenici trebaju organizirati misu na kojoj bi mogli prisustvovati necijepljeni, što se zove događaj za one “nepoznatog statusa cijepljenja”, tada se kapacitet smanjuje na samo 30 ljudi unutar crkve.

Osim toga, nije dopušteno da sakrament pomirenja [ispovijed] bude javno dostupan na takvim misama.

Možda je vrijedno spomenuti da premijer savezne države Dan Andrews, koji je uveo vladavinu terora s pretjeranim izolacijama, sebe opisuje kao katolika iako je žestok zagovornik pravo na abortus i podržava LGBT agendu. Unatoč svom zagovaranju pobačaja, Andrews je nedavno primio Svetu pričest na misi koju je služio nadbiskup Comensoli.

Popularni katolički autor đakon Nick Donnelly istaknuo je da je Comensolijevo provođenje Andrewsovih pravila “suprotno prirodi Crkve”.

Potpuno je protivno euharistijskoj ekleziologiji Katoličke Crkve uvesti podjelu između vjernika— između cijepljenih i ne- cijepljenih u misnim slavljima” izjavio je Donnelly pozivajući se na svetoga Pavla u pismu Korinćanima: “Budući da je jedan kruh, jedno smo tijelo mi mnogi; ta svi smo dionici jednoga kruha.” (1 Kor 10,17).

Još gore je uskratiti ispovijed onim vjernicima koji nisu cijepljeni i onemogućiti im primanje Svete pričesti ako su svjesni da su u stanju smrtnog grijeha”, nastavio je Donnelly.

Đakon je izjavio kako mu se čini da Comensoli “koristi uskraćivanje sakramenta ispovijedi kako bi prisilio vjernike na cjepivo. Ono što nadbiskup Comensoli provodi potpuno je proturječno prirodi Crkve.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp