Neno Ljubić – Imajmo vremena samo za Ljubav, sve ostalo je beskrajna samovažnost i rasipništvo

Neno Ljubić – Imajmo vremena samo za Ljubav, sve ostalo je beskrajna samovažnost i rasipništvo

“U svijetu gdje je smrt lovac, moj prijatelju, nema se vremena za kajanje ili sumnje! Imamo dovoljno vremena samo za donošenje odluka.” – Carlos Castaneda

Svijet i njegovi postupci beskrajni su izvor ljutnje i bijesa. Tomu jednostavno nema kraja. Planet koji bi u nama neprestano asocirao Ljubav i savršenstvo sigurno se nalazi negdje u svemiru, ali Zemlja nije takav planet.

Svatko od nas trebao bi svoj život posvetiti jednoj jedinoj misiji: da otkrije što treba raditi ovdje, na/u ovom “paklenom raju”! Kakav je moj život? Jesam li sretan? Koje sve probleme imam? Ponavljaju li se? Jesam li neprestano ljut? I tako dalje, mnogo je tih pitanja. Problem je što nas je posredništvo naučilo da mislimo da će drugi ljudi na njih odgovarati (roditelji, školstvo, crkva, znanost). Ali, na žalost, to se ne događa.

Bez obzira na to kakva su vaša vjerovanja i ideje o smislu života, ovdje smo za kratko vrijeme. A u toj mrvici u kontinuitetu postojanja ima se vremena samo za Ljubav. Sve ostalo je beskrajna samovažnost i rasipništvo.

Dakle, gdje onda da tražimo nadahnuće i izvor za Ljubav? U svijetu? Drugim ljudima? Prelijepim plažama u doba ljeta? Zašto to drži jedva do podneva?

Svi znamo odgovor na ovo pitanje, baš svi. Jer to je ono što nas tjera da postojimo, da dolazimo ovdje. To je ono što pogoni svu ovu čudesnost i uči nas o sebi. To je – Volim te.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp