Transrodni aktivisti okupirali i napali osamdesetogodišnju staricu

Transrodni aktivisti okupirali i napali osamdesetogodišnju staricu

80-godišnja žena kojoj je zabranjen pristup lokalnoj teretani nakon što se u ženskoj svlačionici posvađala s transrodnom zaposlenicom (biološkim muškarcem), bila je napadnuta od strane pro-transrodnih aktivista u ponedjeljak navečer.

Julie Jaman, kojoj je nedavno zabranjen pristup teretani Port Townsenda u Washingtonu, jer je prigovarala biološkom muškarcu u ženskoj svlačionici, bila je izložena vikama i sukobima s trans aktivistima koji su joj se unosili u lice i vrištali “trans prava su ljudska prava” i ostale pro-transrodne slogane.

Amy Sousa, osnivačica RevFoxxUSA-e i organizatorica događaja u obranu Jamana, gdje se sukob dogodio, rekla je da bi se “dogodilo pravo nasilje” da nije bilo zida iza leđa Jamanovih pristaša.

Svakakvi muškarci su nas napadali i gmizali nam između nogu“, rekla je Sousa o gužvi koja je prekinula njezine riječi. “Nastavili su nam se približavati sve bliže i bliže dok nismo bili pribijeni uza zid. Dirali su nas i krali nam stvari, pokušavali isključiti zvukove, pokušavali poremetiti našu opremu.”

Sousa je dodao: “Bili smo prisiljeni surađivati ​​s njima jer smo morali pokušati vratiti svoje stvari. Bilo je nevjerojatno porazno.”

Sousa je također rekla da najmanje jedan član njezine skupine planira podnijeti prijavu za napad lokalnoj policiji. 

Dok je bila u posjetu teretani u blizini svoje kuće, Jaman je rekla da se tuširala nakon plivanja 26. srpnja i svjedočila biološkom muškarcu koji se identificirao kao transrodan u svlačionici. Iznenadila ju je činjenica da se činilo da pojedinac promatra mlade djevojke koje se presvlače iz kupaćih kostima.

Jaman je rekla tijekom radijskog intervjua s voditeljicom radijske emisije u Seattleu Dori Monson da je bila zapanjena kada joj je član osoblja rekao da je “diskriminirajuća” kada je zamolila muškarca, za kojeg se ispostavilo da je zaposlenik teretane, da ode, a njoj je “zauvijek je zabranjen pristup bazenu.”

Erin Hawkins, voditeljica marketinga i komunikacija za Olimpijski poluotok YMCA, rekla je prošli tjedan da je zabrana uslijedila nakon gomilanja incidenata u kojima je Jaman prekršio kodeks ponašanja objekta. Tvrdila je da trajna suspenzija nije samo zbog jedinstvenog incidenta u ženskoj svlačionici prošlog mjeseca. 

“Julie Jaman trajno je suspendirana iz Mountain View Poola jer je uzastopno kršila naš Kodeks ponašanja, konkretno, koristeći riječi ili geste bez poštovanja prema YMCA osoblju ili drugima; uvredljivo, uznemirujuće i/ili opsceno izražavanje ili gestikuliranje prema osoblju YMCA ili drugima”, rekla je Hawkins u komentaru.

Sousa, međutim, planira nastaviti istraživati ​​mogućnosti podizanja svijesti o tom problemu, uključujući više konferencija za tisak i moguće pravne radnje. 

“Ovo je tek početak”, rekla je Sousa o budućim planovima svoje grupe da se suprotstavi odluci YMCA-e. “Ovo je početak našeg odbijanja ovoga. Bit će toga još puno.”

Biološki muškarci koji se identificiraju kao transrodni koristeći objekte namijenjene biološkim ženama predmet su političkih prijepora posljednjih mjeseci.

Lia Thomas , plivačica sa Sveučilišta Pennsylvania, poslužila je kao jedan od temeljnih uzroka naglog porasta svijesti. Thomas je počeo plivati ​​za ženski tim i dominirati ženskom konkurencijom. Transrodni sportaš prije je plivao za muški tim.

Nedavno istraživanje Sveučilišta Maryland-Washington Post otkrilo je da većina ispitanika vjeruje da biološkim muškarcima treba dopustiti sudjelovanje u ženskim sportovima. Pedeset osam posto ispitanika vjeruje da to ne bi trebalo biti dopušteno u profesionalnom sportu sa samo 28% da bi trebalo.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp