Twitter cenzurirao Shmuela Shapira zbog sugeriranja veze između majmunskih boginja i mRNA cjepiva protiv Covida


Twitter je cenzurirao starijeg izraelskog liječnika i znanstvenika ozlijeđenog Pfizerovim cjepivom, Shmuela Shapira, MD, MPH, zbog sugeriranja veze između izbijanja majmunskih boginja i mRNA cjepiva protiv COVID-a-19, prema objavi Kanekoa’s Newsletter Substack.

Shapira, koji je rekao da je ozlijeđen nakon što je primio treću dozu Pfizerovog cjepiva protiv COVID-a-19, rekao je da je Twitter zahtijevao da ukloni tweet koji kaže:

„Slučajevi majmunskih boginja godinama su bili rijetki. Tijekom posljednjih godina dokumentiran je jedan slučaj u Izraelu. Dobro je utvrđeno da mRNA cjepiva utječu na prirodni imunološki sustav. Izbijanje majmunskih boginja nakon masovnog cijepljenja protiv covida: „Nije slučajnost.“

Shapira je redoviti profesor medicinske administracije na Hebrejskom sveučilištu i bio je direktor Izraelskog instituta za biološka istraživanja od 2013. do 2021. godine.

Prema autoru Kanekoa Newslettera, Shapira bi mogao biti “medicinski znanstvenik s najvišim rangom na svijetu koji otvoreno kritizira cjepiva protiv COVID-a”.

Shapira je također osnivač i voditelj odjela vojne medicine na Hebrejskom sveučilištu i medicinskom korpusu izraelskih obrambenih snaga te viši znanstveni suradnik na Međunarodnom institutu za borbu protiv terorizma na Sveučilištu Reichman u Izraelu.

Objavio je više od 110 recenziranih znanstvenih članaka i urednik je triju znanstvenih časopisa.

Kao direktor Izraelskog instituta za biološka istraživanja, Shapira je u početku bio “pokretačka snaga iza napora da se razvije izraelsko cjepivo protiv COVID-a-19” dok nije “neočekivano” odstupio u svibnju 2021. godine, izvijestio je The Times of Israel.

Prema Kanekoi, Shapira je otvorio svoj Twitter račun u siječnju 2022. godine i postao je sve glasniji u svojim kritikama mRNA cjepiva otkako je prvi put osudio izraelsku nagradu Genesis zbog dodjele nagrade izvršnom direktoru Pfizera Albertu Bourli.

 

Kanekoa je prikupio 11 Shapirinih postova na Twitteru:

 • siječnja 2022. Shapira je rekao je rekao: “Izraelska nagrada Genesis dodijeljena je izvršnom direktoru Pfizera, tako jadno. Umjesto da se ta nagrada dodijelila izraelskom znanstveniku. A sve to za jedno osrednje, kratkodjelujuće cjepivo koje je Pfizeru donijelo milijardsku zaradu, jadno i patetično. Bourla će sada biti imenovan kraljem Izraela. Podsjećam da je cijepljeni Izrael četvrti po broju oboljelih od korone u svijetu. Postoji prvenstvo!”
 • Shapira je 6. veljače 2022. upitao: “Koju biste ocjenu dali cjepivu s kojim su ljudi cijepljeni tri puta i oboljeli dva puta (od danas)? Da ne spominjemo značajne nuspojave…”
 • travnja 2022. Shapira je rekao: “Izvršni direktor tvrtke, čiji su milijuni cjepiva korišteni u Izraelu za cijepljenje, izjavio je u intervjuu za NBC da Izrael služi kao svjetski laboratorij. Koliko mi je poznato, ovo je prvi slučaj u povijesti gdje su pokusni zamorci platili pretjerano visoku cijenu za svoje sudjelovanje.”
 • Dana 13. svibnja 2022., Shapira je rekao: “Primio sam 3 doze cjepiva, bio sam fizički ozlijeđen na vrlo značajan način kao što su mnogi drugi bili ozlijeđeni… A uz to, moje povjerenje u prirodu odluka i u procese njihovog donošenja je bila ozbiljno erodirana. Nitko nije pitao i provjeravao. Borit ću se svim silama da se daju istiniti odgovori o svim odlukama, a ne samo o cjepivu…”
 • Shapira je 7. lipnja 2022. rekao: “Govorimo o petoj dozi cjepiva u dvije i pol godine. Kada je cjepivo planirano za slijed od siječnja 2020. (pradjed pradjeda trenutnih varijanti). Cjepivo koje ne sprječava infekciju ne sprječava morbiditet. I navodno se pripisuje u najmanju ruku značajnim nuspojavama. Zašto? Koja je logika? Koje je tijelo to odobrilo? I nemojte reći da sprječava tešku bolest, nitko to nije dokazao.”
 • Shapira je 8. lipnja 2022. rekao: “Nastavit ću i pitati zašto dati zastarjelo peto cjepivo koje ne sprječava bolest i očito uzrokuje mnoge značajne uobičajene nuspojave.”
 • Dana 5. srpnja 2022. Shapira je govorio o “sinu 36-godišnjeg australskog prijatelja” koji je razvio “teške ventrikularne aritmije i zatajenje srca” samo “dan nakon drugog Pfizerovog cjepiva”.“Australska vlada automatski isplaćuje naknadu”, rekao je. “Unatoč ponašanju njihove vlade, oni priznaju povezanost i fraza ‘nema veze’ ne pojavljuje se u leksikonu.”
 • Shapira je 15. srpnja 2022. podijelio grafikon stopa COVID-a-19 u Novom Južnom Walesu koji pokazuje povećani rizik od infekcije COVID-om-19 sa svakom novom dozom mRNA cjepiva, na što je komentirao: “Prema službenim podacima iz Australije, što više ubrizgate, veća je vjerojatnost da ćete se razboljeti jer četvrta injekcija dramatično povećava šanse. Prema ovoj studiji, navodno je anti-cjepivo, barem prema onome što su mene učili.”
 • Shapira je 18. srpnja 2022. rekao: “Nisam protiv cjepiva, ja sam protiv gluposti, protiv lažne znanosti i protiv nesposobnog upravljanja.”
 • Shapira je 28. srpnja 2022. izjavio: “T [Twitter] me upozorio da uklonim T [tweet] koji povezuje MP [monkeypox] s C [COVID-om-19]. Svakim danom sve bolje razumijem gdje živimo i u kojoj godini.”
 • Shapira je 31. srpnja 2022. godine podijelio poveznicu na OpenVaers COVID-19 Vaccine Adverse Event Reporting System koji je pokazao ukupno 1.357.937 izvješća uključujući 170.151 hospitalizaciju i 29.790 smrtnih slučajeva, iznad kojih je jednostavno komentirao: “Sigurno i učinkovito.”

“U svijetu nakon zatvaranja”, rekao je Kanekoa, “gdje vlade sve više koordiniraju s Twitterom, Facebookom i YouTubeom kako bi cenzurirale kritike cjepiva protiv COVID-a, čak se i medicinski znanstvenici višeg ranga ušutkavaju jer govore o znanosti koja se suprotstavlja farmaceutskoj industriji.“

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp