Kip slobode u New Yorku neodoljivo podsjeća na sliku Lucifera iz 1797. godine

Kip slobode u New Yorku neodoljivo podsjeća na sliku Lucifera iz 1797. godine

Da li je Kip slobode u New Yorku zapravo simbol popularne slike Lucifera iz 1797. godine?

Slika Thomasa Lawrencea

Najveličanstvenija povijesna slika Thomasa Lawrencea iz 1797. godine, svojedobno je izazvala oštre reakcije javnosti. Njome dominira mišićava muška figura koja osim mača i kacige nema ništa na sebi. Kako je Lawrence svojedobno rekao „On je Sotona, anđeo pobunjenik, koji je poslan u pakao. Stojeći kraj ognjenog jezera, on poziva svoje sljedbenike. Tema je Miltonov ‘Izgubljeni raj’, knjiga I, redak 330, ‘Probudi se, ustani ili budi zauvijek pali (anđeo)’.


Lawrence je donio hrabru odluku kada je naumio naslikati ovu impozantnu sliku za godišnju izložbu Kraljevske akademije 1797., na kojoj je bila naslovljena pod nazivom ‘Sotona poziva svoje legije. Godine 1830. slika je bila izložena u British Institutionu s Miltonovim retkom kao naslovom, ‘Sotona! – Probudi se, ustani.

Kip Slobode u New Yorku

“Kip slobode” izrađen 1875. godine, na ulazu u njujoršku luku, već više od 130 godina stoji neosporen s vječnim plamenom “slobode”. No, je li ona doista simbol slobode u “zemlji slobode”? Ili je zapravo dar francuskih slobodnih zidara, a simbolizira plamen “prosvijetljenih” koji kaže: “Mi kontroliramo ovu zemlju i to vam pokazujemo ovom statuom, ali vi ste preglupi da biste razumjeli to.

Usporedbom fotografija dvaju “kipova slobode”: onog u New Yorku i onog u Parizu, vidljivo je iz aviona da među njima nema razlika. Desna ruka je visoko podignuta s plamenom bakljom, u lijevoj ruci je knjiga, starinska haljina pada im na pod, a oko glave je kruna odnosno zrake sunca.

Sunčevi zraci su simbol sunca iz babilonskih vremena. Današnji “kipovi slobode” su reprezentacija drevne kraljice Semiramide sa suncem iza glave.

A Semiramida je, sa svojim suprugom Nimrodom, osnivačem drevnog Babilona. Nimrod je okrutno vladao teritorijem Sumera, Akada, Babilona i Asirije. Za njih dvoje se tvrdi da su bili “giganti” ili “titani” (ne čudi da su ih se homo sapiensi plašili). Oni su od antičkih vremena do danas glavna božanstva masonima i ostalim tajnim, elitističkim društvima.

Semiramida je često zvana i “kraljica Raja” (Rea), djevica-majka, My Lady (latinski Mea Domina – Madona). Nimrod je predstavljan kao Bog, Otac, Drakon, Đavo.

Bajke o nastanku čovjeka, Isusu i kršćanstvu, dobru i zlu, ovdje prestaju. I počinje priča o religijskoj i svjetovnoj manipulaciji. Koja je i danas na djelu.

“Vječni plamen” kojeg tako često srećemo na grobovima poznatih je naredni elitistički simbol. Kada su ubili predsjednika Kenedya, zapalili su plamen koji i danas gori na Arlingtonu.  

Dvije male “statue slobode” drže vječnu vatru na mjestu gdje je princeza Diana ubijena (tunel Pont de L’Alma, u Parizu).

Sjetimo se samo izbora olimpijskog kandidata za stotu obljetnicu Igara. Svi su očekivali da će to biti Grčka. Umjesto Atene, mjesto održavanja je dano Atlanti. I to odmah nakon Los Angelesa. Razlog: Slobodni zidari kažu da je Atlanta njihovo glavno središte za “Istočni sektor” (Denver, Colorado, pokriva “Zapadni sektor”). Milijuni dolara potrošeni su na poboljšanje infrastrukture i cesta kako bi Atlanta bila spremna za 21. stoljeće.

Zna li se doista sve unaprijed? I odvija li se sve prema unaprijed zadanom scenariju? A ima li simbolike u izboru svakog od domaćina najvećeg svjetskog sportskog događaja, ili se sve ovo događa sasvim slučajno?

Da rezimiramo: Kip slobode je bez ikakve sumnje simbol Lucifera!! U latinskom rječniku Lucifer je po definiciji: 1; donositelj svjetla (simboliziran bakljom), 2; jutarnja zvijezda (simbolizirana krunom ili sunčevim zrakama na glavi Lady Liberty koja je okrenuta prema jugoistoku gdje sunce u New Yorku svako jutro izlazi iznad horizonta), 3; Venera (planet Venera simbolizira ženu, u ovom slučaju Lady Liberty!) Dakle, opis savršeno odgovara svim trima definicijama latinske definicije za Lucifera.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp