Šok – Iznenada preminuo poznati hrvatski novinar i voditelj Mislav Bago

Šok – Iznenada preminuo poznati hrvatski novinar i voditelj Mislav Bago

Tužna vijest obilježava ovaj dan. Preminuo je poznati voditelj i novinar Nove TV Mislav Bago, objavila je Nova TV.

Kako javljaju mediji, Bago je nađen mrtav rano jutros u Martićevoj ulici u Zagrebu. Zasad još uvijek nema službenih informacija o uzroku njegove smrti.

Mislav Bago je rođen je 1973. u Zagrebu. Osnovnu školu završio je u Velikoj Gorici, a gimnaziju u Zagrebu.  Nakon mature upisao je Fakultet političkih znanosti na kojem je i diplomirao.

”Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas”, izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Mislav Bago svoju karijeru započeo je kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Nakon toga radio je priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istodobno je strastveno pratio stranački život i Hrvatski sabor te se često kritički odnosio prema političarima, postavljajući im škakljiva pitanja bez imalo straha.

Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad vlade i Hrvatskog sabora. Od 1995. godine sudjeluje u stvaranju svih izbornih emisija te aktivno prati sve procese vezane uz izbore, navodi Nova TV.

Bago je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008. godine, a kasnije postaje urednik i novinar na Novoj TV gdje radi posljednjih 13 godina.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. godine za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju, a nagradu Novinar godine dobio je 2006. godine za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

Bio je vrlo aktivan i u strukovnoj organizaciji HND-u gdje je obnašao dužnost potpredsjednika.

Sudjeluje od početka u svim važnim projektima informativnog programa, od predsjedničkih, parlamentarnih lokalnih izbora, do izbora za Europski parlament. Prati sve velike događaje poput političkih afera, ali i drugih događaja koji su utjecali na hrvatsko društvo, poput poplava u Slavoniji, objavio je HND.

Europski pokret BiH Mislava Bagu 2013. godine proglasio je najboljim novinarem regije te ga nagradio za njegov cjelokupni doprinos novinarstvu. 2015. godine Mislav Bago proglašen je najpopularnijim novinarem u Hrvatskoj. Godine 2016. godine, prema istraživanjima, Mislav Bago ostao je među prvih petnaest najpopularnijih novinara u Hrvatskoj.

Šok, tuga i nevjerica protežu se našim medijskim prostorom pri saznanju ove tužne vijesti o odlasku Mislava Bage. Svi se pitaju – kako je moguće da čovjek u najboljim godinama iznenada premine. Nitko ne može vjerovati da se to dogodilo, dok se na društvenim mrežama njegovi prijatelji i suradnici opraštaju od voljenog Mislava.

P

Pjevačica Severina na svom Instagramu je objavila fotografije s Mislavom Bagom, uz natpis ‘Voljeni Mislav’.

Voditeljica Mirna Zidarić na svom je Instagramu napisala: “Mnoge si prekidao u bespotrebnim izlaganjima, a sada si sve nas ostavio bez teksta u šoku i tuzi jer izgubili smo jedinstvenog kolegu, prijatelja i neiskvarenu dušu. Počivaj u miru dragi Bago.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp