U Nizozemskoj zapaljen još jedan supermarket kojeg je financirao Bill Gates

U Nizozemskoj zapaljen još jedan supermarket kojeg je financirao Bill Gates

Dok prosvjedi u Nizozemskoj protiv klimatske agende koje iziskuju uništenje farmera i poljoprivrednika – sve više bjesne, treći, već treći požar izbio je u podružnici Picnic supermarketa koju je financira Bill Gates.

Jedan od zaposlenika je odmah po dolasku na posao primijetio da je zgrada u Rotterdamu puna dima. Daljnjom istragom otkrio je da tri Picnicova električna kombija gore. Sprinkler sustav brzo je ugasio požar, a nedugo zatim stigla je i vatrogasna služba.

U incidentu nitko nije ozlijeđen, a područje je ograđeno dok traje očevid.

Kao što je ranije izvijestio The Counter Signal, drugi od objekata koje je financirao Gates koji su zapaljeni dogodio se krajem srpnja, kada je zgrada Picnic u Almelu snimljena kako gori u velikom požaru koji je na kraju uništio cijelu zgradu.

U prosincu 2021. izbio je prvi požar u Picnic objektu u Roosendaalu. Iako je zgrada preživjela, aktivnosti u Zapadnom Brabantu su obustavljene.

U sva tri incidenta nije bilo uhićenja.

Iako se samo špekulira, mnogi vjeruju da su požari dio većih prosvjeda nizozemskih farmera koji muče zemlju.

Picnic je prošle godine primio nevjerojatnih 600 milijuna eura od Zaklade Billa i Melinde Gates, a mnogi koji sudjeluju u tekućim prosvjedima farmera u Nizozemskoj otvoreno su izjavili kako vjeruju da bi Gates mogao biti djelomično odgovoran za proguravanje dodatnih klimatskih zakona.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp