Marina Papec – Čista namjera

Marina Papec – Čista namjera

Malo što je na ovom svijetu moćnije od čiste namjere. Kada djelujemo iz čiste namjere, djelujemo svjesno i iz polja čiste Ljubavi. Ono što nakon toga dolazi uvijek je okrepljujuće i milostivo za nas, iako nemamo točnu viziju što bi to moglo biti jer djelovanje iz čiste namjere nikad u sebi ne nosi kalkulaciju ili pretpostavku.

Čista namjera, baš kao i polje Ljubavi, mnogima je od nas nešto samo po sebi vrlo apstraktno i neshvatljivo jer smo navikli na programe i namjere koje u sebi uvijek nose neko očekivanje, kao i djelovanje po nesvjesnom obrascu, a što za posljedicu obično ima neko neugodno iznenađenje.

To je zato jer ispunjavajući Život traži svijest, čistoću i neprestano biranje Ljubavi u svim situacijama. Primjer namjere koja nije čista je osoba koja stalno brine za druge, a kada ne dobije njihovu zahvalnost u obliku u kojem ona to očekuje, postaje frustrirana, a često i ljutita.

Takva osoba ne brine za druge iz polja čiste Ljubavi, već iz osjećaja vlastitog nedostatka koji kroz skrb za drugoga nastoji zatomiti na način da sebi priskrbi osjećaj vrijednosti te na kraju ne brine za drugog iako izvana tako izgleda, već zapravo preko drugog brine za sebe.

Čista namjera tako ne radi. Ona je sama Ljubav i posjeduje izvornu, unutarnju moć koja se oko nas manifestira na najnevjerojatnije načine. Čista je namjera put do ispunjenog, velikog Života.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp