Za ne povjerovati – Vlasti u Njemačkoj mole građane da tražiteljima azila daju smještaj u svome domu

Za ne povjerovati – Vlasti u Njemačkoj mole građane da tražiteljima azila daju smještaj u svome domu

Lokalne vlasti u Njemačkoj hitno pozivaju građane koji imaju viška prostora da prime tražitelje azila zbog nedostatka socijalnih stanova.

Okružni ured Kulmbach u Bavarskoj zamolio je sve koji mogu osigurati smještaj, idealno prazan stan ili kuću, da se obrate nadležnim vlastima i dogovore useljenje potencijalnih izbjeglica u te prostorije, navodi se u izvješću. izvješće lokalne televizije Radio Plassenburg,

Okružni ured Kulmbach navodno je rekao građanima da bi stanovi koji su namješteni i spremni za useljenje bili poželjniji, ali je inzistirao da to “nije nužno”.

Tražitelji azila trenutno su smješteni u centru za obradu u obližnjem Bambergu, čekajući odluke o njihovim zahtjevima za azil. Nakon što im se odobri status azilanata, izbjeglice će biti raspoređene u nekoliko okruga.

U prvoj polovici ove godine broj zahtjeva za azilom u cijeloj Njemačkoj naglo je porastao : između siječnja i lipnja ukupno 44 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuju podaci Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF).

Ukupno 84.583 zahtjeva podnijeli su pojedinci iz većinski muslimanskih zemalja, uključujući Siriju (24.492), Afganistan (15.093) i Irak (7.512).

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp