Japan će rasporediti tisuću projektila koji mogu gađati Kinu

Japan namjerava unaprijediti svoje postojeće rakete kako bi im povećao domet na najmanje tisuću kilometara i zatvorio “raketni jaz” s Kinom, objavio je japanski list “Yomiuri”.

Pozivajući se na neimenovane izvore iz japanske vlade, Yomiuri je objavio da će projektile trebati modificirati kako bi se mogle ispaljivati ​​s brodova ili zrakoplova.

Očekuje se da će nadograđena raketa za lansiranje sa zemlje biti u službi dvije godine ranije nego što je prvotno planirano, za oko dvije godine (2024. godine.)

Japansko glasilo također tvrdi da Tokio namjerava na kraju imati više od tisuću takvih projektila raspoređenih po južnim otocima Nansei.
Projektili bi mogli dosegnuti obalna područja Sjeverne Koreje i Kine, izvijestio je Reuters pozivajući se na japansko glasilo “Yomiuri”.

Japanske obrambene snage i američka vojska navodno su u prosincu prošle godine postigle dogovor o uspostavi baze za napade na otočje Nansei u slučaju “izvanredne situacije”, odnosno mogućeg izbijanja rata između Tajvana i Kine.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp