Šok – Iznenada od zastoja srca preminuo 16 – godišnji mladić

Mladić je iznenada preminuo nakon srčanog udara dok je s članovima obitelji bacao frisbee.

Owen Coty, 16, koji je pohađao srednju školu Methacton u okrugu Montgomery, Pennsylvania, iznenada je umro ranije ovog mjeseca dok je igrao frisbee sa svojim ocem i stricem.

“Dana 6. kolovoza 2022., Owen se igrao Flying Bird sa svojim ocem i stricem kada je pao na tlo”, stoji u kampanji za prikupljanje sredstava. “Odmah je obavljen CPR, hitna pomoć je brzo stigla na lice mjesta, ali unatoč svim naporima, nije ga bilo moguće reanimirati.”

“Iza sebe je ostavio svoje roditelje, Adama i Tamalu Koti, i stariju sestru Felicity, kao i širu obitelj i prijatelje. Njegova iznenadna i neočekivana smrt ostavila je ogromnu rupu u našim srcima. Naš cilj je da se njegova misija programiranja i pružanja usluga nastavi kroz ovu stipendiju,” navodi GoFundMe. Kampanja je osnovana kao fond za stipendije u spomen na Owena Cotyja.

Owenova sestra, Felicity Coty, napisala je dirljivu posvetu svom bratu na svom računu na društvenim mrežama.

“Ne shvaćaš koliko je život zapravo krhak dok ne završi. Osjećam se kao da se borim da se probudim iz noćne more. Nisi često bio bučno dijete, ali život se čini tako tihim bez tebe. Žao mi je što sam te pritiskala ili gnjavila kada se dogode glupe stvari. Ne želim zamisliti svijet bez tebe.

Bio si vrlo pametan i pred tobom je bila sjajna budućnost. Zaslužuješ dug život. Ne znam kako ću živjeti svoj život bez tebe da me nasmijavaš. Bio si najsmješniji i najbrižniji čovjek kojeg sam ikad poznavala. Sve što želim je više videoigara s tobom, dizajnirati umjetnost za igre koje stvaraš, više ukletog golfa na plaži, više rođendana, vidjeti te kako ideš na bilo koji koledž koji izabereš, vidjeti kako stariš, baciti lopticu na plažu više, da opet vidim tvoj osmijeh Da te zagrlim i opet kažem “Volim te”.

Gdje god da si sada, nadam se da si najsretniji od svih. Toliko te volim, Owene. Bio si tako dobra osoba i nadam se da će još mnogo njih dobiti priliku uljepšati svoj svijet. Ne mogu to dovoljno reći, volim te puno, brate. “

Naš sin je bio ljubazan, suosjećajan mladić koji je volio biti blesav. Bio je strastveni programer, u slobodno vrijeme je kodirao igrice i cilj mu je bio otići na koledž i postati dizajner videoigara”, navodi se u Owenovoj osmrtnici.

Također je bio aktivan u izviđačima kao vođa Senior lige gdje su mu omiljene aktivnosti bile volontiranje, posebno traženje hrane u suradnji s Philabundanceom gdje izviđači prikupljaju hranu iz zajednice za one kojima je potrebna. Njegova najveća strast bila je pomagati ljudima oko sebe i izmamiti ljudima osmijeh.”

Owenova memorijalna služba održat će se u subotu, 20. kolovoza.

U pismu obiteljima, ravnatelj školskog okruga Methacton David Zerby podijelio je tragične vijesti i uvjeravao roditelje i skrbnike da će tim za krizne intervencije sastavljen od obučenih stručnjaka biti spreman za podršku ožalošćenim učenicima, navodi se u pismu.

“Ovu informaciju dijelim s roditeljima/starateljima svih učenika u školskom okrugu kako biste mogli odlučiti kako najbolje prenijeti ovu informaciju svojoj djeci jer će ovaj gubitak sigurno izazvati mnoge osjećaje, strahove i pitanja u cijeloj našoj školskoj zajednici,” Zerby je napisao u pismu.

Nedavno je zabilježena alarmantno visoka stopa neočekivanih smrti među djecom i mladima. Ostaje samo razmišljati o razlozima ove pojave, iako je razlog i više nego jasan, samo što je o njemu u javnosti zabranjeno govoriti. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp