U Crnoj Gori u tijeku je natjecanje u ležanju


Natjecanje u ležanju, jedinstveno u Europi i svijetu, a posebno za Crnu Goru, koje se 12. put zaredom organizira u Etno-selu “Montenegro” u Breznima, okupilo je devet hrabrih natjecatelja iz Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Beograda. Podgoričanin i Danilovgrađanin ušli su u finale i sada se bore za novčanu nagradu u iznosu od 350 eura.

Sudionici ovog nesvakidašnjeg natjecanja, koje je počelo u subotu, rekli su kako se nadaju oboriti rekord od 117 sati ležanja koji je prošle godine postavila Podgoričanka Dubravka Aleksić. Drugo mjesto prošle je godine pripalo Nikoli Boškoviću, koji je ustao samo pet minuta prije Dubravke, prenio je RTCG. Čak 115 sati u ležećem položaju izdržao je Marko Vučković iz Nikšića. Pobjednica je dobila nagradu od 300 eura.

Ove su godine, već u toku dana sedmorica odustala, a Žarko Pejanović iz Podgorice i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada nastavili su se hrabro svojim upornim ležanjem boriti za titulu najboljeg i najizdržljivijeg ljubitelja izležavanja.

Natjecatelji su spavali pod krošnjama stogodišnjeg javora, ali su tokom dana zbog kiše morali u kolibu, rečeno je sinoć “Vijestima”. Dozvoljeno im je gotovo sve za vrijeme ležanja. Mogu jesti, piti, čitati knjige, koristiti laptop, telefon — ukratko – smiju sve osim ustajanja. Ne smiju ustati, jer tada ispadaju iz igre. Odlazak na toalet dozvoljen je svakih osam sati.

Spomenimo i to da su ove godine neki natjecatelji odlučili doći ležati / spavati s članovima svojih obitelji, pa tako i finalist Žarko Pejanović koji je došao sa svojom suprugom i sestrom.

„Vruće je u Podgorici, danima nisam dobro spavao, pa sam došao ovdje malo odspavati. Ovdje je super.“, izjavio je umorni Žarko.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp