Ludilo ne staje – Francuska osnovala zelenu policiju za borbu protiv klimatskih promjena


Francuski ministar unutarnjih poslova namjerava za početak otvoriti 3000 novih radnih mjesta za takozvane zelene klimatske policajce čija će uloga biti maltretiranje građana, a sve u svrhu  provođenja globalne klimatske agende.

Visoki ministar u Francuskoj pozvao je na angažiranje 3000 “zelenih policajaca” u borbi protiv klimatskih promjena. Države članice Europske unije uvode stroga klimatska ograničenja za svoje građane dok blok cilja na veliko smanjenje emisija ugljika.

Gérald Darmanin, koji služi kao francuski ministar unutarnjih poslova, najavio je da namjerava otvoriti 3000 radnih mjesta za službenike “zelene policije”. Darmanin tvrdi da je takav potez neophodan za borbu protiv klimatskih promjena.

U  intervjuu  za Le Journal du Dimanche, Darmanin je opravdao stvaranje 3000 novih zelenih policijskih postaja navodeći učinke koje klimatske promjene imaju na Francusku, posebno ukazujući na šumske požare. Devet od deset požara koje je naveo ministar izazvala je ljudska aktivnost, izvijestio je Breitbart News.


“Suočeni s ovim, moramo poboljšati rad sudske istrage”, rekao je Darmanin publikaciji. „Stoga smo odlučili masovno ojačati resurse Središnjeg ureda za borbu protiv štete za okoliš i pokrenuti 3000 radnih mjesta ‘zelene policije’,” nastavio je. “Cilj je da u svakoj žandarmerijskoj brigadi postoje žandari obučeni za napade na ekologiju.”

“Bit će to revolucija”, dodao je Darmanin.

Ministrovi zahtjevi dolaze u trenutku kada su vodeći dužnosnici Europske unije pozvali na uspostavu “Snaga civilne zaštite” na razini cijelog bloka za borbu protiv klimatskih promjena. Nova bi agencija djelovala pod kontrolom Bruxellesa, dodatno potkopavajući suverenitet država članica.

Šef Uprave za krizne situacije Janez Lenarcic tvrdio je da bi takve snage “zaštitile” države članice od nadolazećih katastrofa povezanih s klimom. Prijedlog je, međutim, naišao na otpor, jer je jedan zastupnik u Europskom parlamentu rekao da se “neizabrani birokrati” u EU “koriste bilo kojim izgovorom kako bi zgrabili više moći”.

“Ovi europski birokrati nisu rješenje, već uzrok mnogih problema s kojima se EU suočava, a duboko štetna energetska kriza samo je dokaz toga”, rekao je Cristian Terhes, član Europskog parlamenta (MEP) iz Rumunjske .

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp