Velika Britanija će nagrađivati kućanstva koja isključuju uređaje

Britanskim kućanstvima s pametnim brojilima moglo bi se platiti isključivanje visokoenergetskih uređaja poput perilica za rublje tijekom vršnih sati kako bi se smanjio rizik od nestanka struje ove zime.

Operator nacionalnog elektroenergetskog sustava ESO sprema se objaviti planove za nagrađivanje potrošača za smanjenje pritiska na elektroenergetsku mrežu, uslijed krize zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Popusti za smanjivanje upotrebe uređaja kao što su sušilice rublja, perilice posuđa i igraće konzole od 17 do 20 sati mogli bi iznositi i do šest funti po ušteđenom kWh.

Glasilo Sunday Times, koji je prvi izvijestio o planovima, rekao je da će mreža podnijeti zahtjev za regulatorno odobrenje, s nadom da će shema biti odobrena do kraja mjeseca listopada.

Glasnogovornik ESO-a je izjavio: “Razvijamo novu uslugu koja će biti dostupna potrošačima tijekom ove zime i uskoro ćemo objaviti dodatne informacije.”

Planovi slijede nakon probnog razdoblja koje se odnosilo na korisnike Octopus Energyja ranije ove godine, kada se plaćalo samo 20 penija za svaki ušteđeni kWh. Od tada je razmatran raspon cijena, uključujući do šest funti.

 

Izvor: hina.hr

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp