Digitalni klonovi preminulih voljenih razgovaraju s ožalošćenima na vlastitim pogrebima


Startup tvrtka StoryFile uvela je novi proizvod koji omogućuje preminulima da se obraćaju ožalošćenima na svojim pogrebima pomoću moći umjetne inteligencije (AI).

Poznata kao industrija ‘digitalnog zagrobnog života’, StoryFile koristi 20 kamera dok osobi postavlja 250 pitanja prije smrti. Ti se podaci zatim unose u softver koji stvara takozvani digitalni klon te osobe.

Marina Smith, 87-godišnja žena koja je umrla u mjesecu lipnju, dobila je priliku koristiti StoryFile. Smithov sin Stephen iz Los Angelesa osnivač je tvrtke i šokirao je pogrebnike stvorivši interaktivnu iluziju nje na ekranu tijekom komemoracije:

“Mama je odgovarala na pitanja ožalošćenih rođaka nakon što su gledali njezinu kremaciju”, rekao je Stephen za glasilo The Telegraph .

“Izuzetno je to što je na njihova pitanja odgovarala s novim detaljima i iskreno”, dodao je. “Ljudi se osjećaju ohrabreni kada bilježe svoje podatke. Ožalošćeni bi mogli dobiti slobodniju, istinitiju verziju svoje voljene osobe.”

Ranije ove godine, StoryFile je omogućio digitalnu kopiju bivšeg predsjednika Ceha filmskih glumaca Eda Asnera na njegovom sprovodu. Axios je izvijestio da su ožalošćeni “razgovarali” s holografskim prikazom Asnera.

“Ništa me nije moglo pripremiti za ono čemu ću svjedočiti kad to vidim”, rekao je prošli mjesec Matt Asner, glumčev sin.

Asner je dodao da su neki pogrebnici bili “uplašeni” jer je bilo gotovo “kao da je on u sobi”.

Amazon je odlučio uskočiti u igru ​​pružajući eksperimentalnu značajku Alexa koja uči glas preminule voljene osobe.

Microsoft je nabavio patentiranu tehnologiju pomoću postova na društvenim mrežama kako bi reinkarnirao ljude u “chatbotove”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp