Finska premijerka Sanna Marin negativna na test drogama

Zbog nedavnih videa premijerke Finske kako se “zabavlja” i pritiska javnosti pristala je na testiranje na droge. Uzorci uzeti 19. kolovoza 2022. godine od premijerke Sanne Marin pokazuju da nije imala droge u tijelu, objavila je finska Vlada.

Iz Vlade su priopćili da je Marin sama platila testiranje na droge, a više detalja o samom testiranju mediji će moći dobiti u njezinom kabinetu. Objavljeno je i ime liječnika koji je potpisao rezultate pretrage.

Marin se samoinicijativno testirala na droge nakon što je u javnost izašla snimka na kojoj pleše na tulumu na kojem je bila. Opovrgnula je navode da je bila drogirana te je istaknula da je tu večer samo pila alkohol.

No, suočila se s kritikama oporbenih stranaka, a jedan od oporbenih čelnika zahtijevao je da se testira na droge.

Premijerka Marin – koja je u prosincu 2019. godine postala najmlađa finska premijerka ikada – rekla je da svoje slobodno vrijeme provodi s prijateljima poput ostalih njezinih godina i da namjerava nastaviti biti ista osoba kakva je bila prije.

“Nadam se da je to prihvatljivo. Živimo u demokraciji i o tim pitanjima svatko može odlučiti na izborima”, izjavila je premijerka Marin.

Dodala je da je njezina sposobnost obavljanja dužnosti te večeri ostala netaknuta te da bi napustila stranku da je morala raditi.

Podsjetimo, u srpnju je Marin bio na popularnom finskom rock festivalu.

U mjesecu prosincu je izašla u javnost jer je tulumarila u noćnim klubovima do 4 sata ujutro, a da nije ponijela službeni telefon, zbog čega joj je promaklo upozorenje da je bila u kontaktu s osobom pozitivnom na Covid-19. Njezin test na korona virus i dalje je bio negativan.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp