Zapad u potpunosti kontrolira Predsjednika Zelenskog

Zapad u potpunosti kontrolira Predsjednika Zelenskog

Čelnici Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke i Francuske su ti koji odlučuju kojim će političkim kursom zaploviti ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, piše njemački list Die Welt. O njihovim odlukama ovisit će ne samo Zelenski, nego i životni uvjeti svih nas koji su iz dana u dan sve teži i teži – što otežava donošenje daljnjih odluka moćnika i diže razinu socijalnog nezadovoljstva među ljudima.

“Jedno je jasno: unatoč svim javnim izjavama o pravu Kijeva na samoodređenje, američki predsjednik Joe Biden, njemački kancelar Olaf Scholz i francuski predsjednik Emmanuel Macron odlučuju što će učiniti Zelenski, jer bez financijske i vojne pomoći Zapada Ukrajina bi bila potpuno bespomoćna.”, objavio je Die Welt odnosno novinar Schiltz.

Autor je naglasio da Zapad nema jedinstvenu strategiju za ukrajinski sukob: dok Washington traži daljnje isporuke oružja, Berlin i Pariz će vjerojatno gurnuti Kijev u pregovore s Moskvom.

Takva neizvjesnost, smatra Schiltz, samo pogoršava situaciju u zapadnim zemljama, gdje raste nezadovoljstvo politikom sankcija, koja nema sveobuhvatne posljedice za Rusiju, a u konačnici najviše od tih sankcija pate sami građani čiji troškovi života se samo povećavaju dok nezadovoljstvo zbog ne sprječavanja ovog sukoba samo raste.

Jer, budimo iskreni – sada na Zapadu zbog sve težih životnih uvjeta građana, raste toksično raspoloženje, što otežava uvođenje novih restriktivnih mjera i čini isporuku oružja sve manje vjerojatnom – naglasio je to i sam novinar Christoph Schiltz.

Ranije su američki mediji objavili da EU i NATO strahuju od mogućeg kolapsa konsenzusa o potpori Ukrajini zbog energetske krize, poskupljenja hrane i gospodarske recesije. Dobro jutro!

Rusija od 24. veljače ove godine provodi „specijalnu operaciju“ odnosno agresiju na Ukrajinu, a predsjednik Vladimir Putin njezinu je zadaću nazvao „zaštitom ljudi koji su osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu kijevskog režima“.

Prema Putinu, krajnji cilj ove „operacije“ je oslobađanje Donbasa i stvaranje uvjeta koji jamče sigurnost same Rusije.

Izvor: Die Welt

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp