Apsurdan poziv vlasnicima kućnih ljubimaca: U Los Angelesu se sada i životinje trebaju testirati na SARS-CoV-2

Apsurdan poziv vlasnicima kućnih ljubimaca: U Los Angelesu se sada i životinje trebaju testirati na SARS-CoV-2

U Los Angelesu će se od sada promovirati Covid testovi na životinjama. Županijska zdravstvena uprava objavila je da je u tu svrhu dobila odgovarajuću financijsku potporu: privatni vlasnici kućnih ljubimaca sada će morat testirati svoje ljubimce na SARS-CoV-2. Dosadašnji broj slučajeva kod životinja je nula.

Veterinarsko javno zdravstvo dobilo je sredstva od Vijeća državnih i teritorijalnih epidemiologa (CSTE) i Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) za podršku nadzoru SARS-CoV-2 kod životinja u okrugu Los Angeles.

Dio sredstava iskoristit će se za testiranje što je više moguće vrsta u okrugu na SARS-CoV-2 – uključujući kućne ljubimce kao što su mačke, psi, hrčci i egzotične životinje (tzv. “džepni ljubimci”), ali i divlje životinje kao što su rakuni, šišmiši i jeleni ili čak morski sisavci poput morskih lavova. Nadamo se da će to dovesti do novih spoznaja. Kao preduvjet za besplatni test dovoljno je da je životinja imala kontakt s “čovjekom ili životinjom s Covid-19”.

Iako je CDC navodno financirao upitni projekt, tijelo na svojoj web stranici navodi da nema dokaza da životinje igraju relevantnu ulogu u širenju SARS-CoV-2. Čovjek se čak osjeća prisiljenim istaknuti da se “zaražene” životinje za sada ne moraju eutanazirati.

Potez LA Public Healtha oštro je kritiziran na društvenim mrežama – ne samo zbog očitog rasipanja novca poreznih obveznika, već i zato što Covid-19 jednostavno ne igra nikakvu ulogu kod životinja. Ima mjesta koja uvijek pokušavaju dokazati suprotno – ali njihovi su podaci uglavnom krajnje upitni.

Dosadašnji rezultati testova iz LA -a : Od 177 testova na životinjama niti jedan nije bio pozitivan

Portal prikuplja slučajeve korone kod životinja

Sveučilište Veterinarske medicine u Beču, Complexity Science Hub u Beču i Društvo za očuvanje divljih životinja u New Yorku imaju vlastiti portal pod nazivom “ SARS-ANI VIS ” koji je namijenjen predstavljanju specifičnih aspekata “događaja SARS-CoV-2” kod životinja. Kako se ti “događaji” definiraju?

Smatramo da je događaj kada se jedan slučaj ili više epidemiološki povezanih slučajeva identificira prisutnošću virusne RNA (dokaz infekcije) i/ili protutijela (dokaz izloženosti) u životinji.

Drugim riječima, pozitivni rezultati testa dovoljni su da se životinja smatra zaraženom SARS-CoV-2. Nažalost, nije jasno koliko je životinja ukupno testirano. Radi klasifikacije, želimo vas podsjetiti da su čak i papaje već bile pozitivne na korona virus. U svakom slučaju, od veljače 2020. bilo je 717 korona “događaja” kod životinja:Dok je većina slučajeva bila “subklinička”, što znači asimptomatska, drugi, ponajviše mačke, navodno su patili od respiratornih simptoma. Drugi su imali gastrointestinalne probleme (vrlo su tipični za druge koronske infekcije, poput mačjeg koronavirusa), drugi su imali bilo kakve simptome koji se ne mogu povezati sa SARS-CoV-

2. Informacija o simptomima čini se prilično upitnom – prijavljen je slučaj mačke koja je bila pozitivna i navodno je patila od “blage depresije”. Očito je postojala izravna veza s njezinom navodnom infekcijom SARS-CoV-2. Rečeno je da je nekoliko minkova koji su bili pozitivni na testu uginulo – ostaje nejasno pod kojim okolnostima.

Najčešća “mjera” nakon testiranja bila je izolacija. Međutim, u deset slučajeva – četiri mačke, četiri psa i dva tigra – poduzeta je mjera bila eutanazija životinja. Drugim riječima, budući da je PCR ili antigenski test bio pozitivan za ove životinje, one su ubijene po kratkom postupku.

Svatko tko se dovoljno uspaniči da odvuče svog ljubimca na testiranje na SARS-CoV-2 mogao bi biti dovoljno uspaničen da ga ubije ako je test pozitivan. Hoće li to učiniti Odjel za zdravstvo okruga LA, ostaje za vidjeti. U svakom slučaju, očiti pokušaj dizanja nove korona panike vrlo je loše primljen na društvenim mrežama – to što je vlast iz predostrožnosti deaktivirala komentare na vaš tweet ne mijenja to.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp