Europski Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima – Davor Božinović u ime Vlade položio vijenac na grob komunističkog moćnika Milutina Baltića

Europski Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima – Davor Božinović u ime Vlade položio vijenac na grob komunističkog moćnika Milutina Baltića

Jučerašnji dan, 23. kolovoza, Europski je parlament proglasio Danom sjećanja na žrtve svih totalitarizama.
Kao što je poznato, Hrvatska se ni u najmanjoj mogućoj mjeri nije suočila sa zločinima komunističkog režima, a današnja hrvatska vlada otvoreno sprječava bilo kakvo suočavanje s kršenjem ljudskih prava iz tog vremena, ali i u potpunosti djeluje anti-hrvatski i anti-europski.
Prije nekoliko mjeseci Europski je parlament zatražio da se otvore arhivi UDBE i KOS-a, što Hrvatska odbija učiniti. Hrvatska vlada i većina političkih stranaka ne skrivaju namjeru da Hrvatsku zadrže u tami i manipulaciji.
U potpunosti je jasno – skrivajući komunističke zločine i djelovanje tog režima, sadašnje strukture skrivaju političke i gospodarske moćnike današnje Hrvatske. Jer, kada bi se otvorili arhivi UDBE i KOS-a, onda bi hrvatska javnost shvatila da ogromna većina današnjih bogataša i najvećih poduzetnika ima poveznicu s UDBO-komunističkim vremenom.
Sprječavajući suočavanje s komunističkim zločinima, vladajuće strukture u Hrvatskoj štite današnje pravosuđe kao glavni instrument očuvanja svojih privilegija.
Rezultati politike glorificiranja komunističkog režima i vrijeđanje njihovih žrtava, koje su bile izložene torturama samo zbog svojih demokratskih i slobodarskih opredjeljenja, jest današnje gospodarsko i socijalno stanje u Hrvatskoj – korupcija i siromaštvo.
Drskost današnjih totalitarnih nasljednika pokazali su danas predstavnici hrvatske vlade. Na primjer, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik vlade Davor Božinović; osoba koja zbog svojih repova iz komunističkog vremena nikada u uvjetima stvarne demokracije ne bi mogla obnašati nijednu javnu dužnost – a upravo zbog tih repova on danas i jest ministar unutarnjih poslova, kako bi korupcionaške strukture kroz njega imale zaštitu pri svojim zlouporabama.
Božinović je, naime, danas, među ostalim, položio vijenac kod spomenika narodnim herojima. Među tim narodnim herojima pokopan je i Milutin Baltić. Milutin Baltić bio je predsjednik predsjedništva komunističke Hrvatske u vremenu kada je likvidiran Stjepan Đureković u Münchenu, te je u potpunosti jasno da je bio jedan od nalogodavaca te likvidacije.
Polagati vijenac u ime hrvatske vlade na grob komunističkog moćnika jest neviđena sramota i skandal.
Na Golom otoku, je, pak, u ime vlade vijenac položio potpredsjednik Oleg Butković. Oleg Butković je proglasio Vanju Špiljka, sina komunističkog moćnika Mike Špiljka, dobrim investitorom. Kao što znamo, Vanja Špiljak je od suda u Münchenu označen razlogom zašto je likvidiran hrvatski emigrant Stjepan Đureković.
Vanja Špiljak simbolizira tamu u kojoj hrvatska danas živi. Odakle novci Vanji Špiljku? Kako je sin komunističkog moćnika stekao takvo bogatstvo?
Na pitanje – odakle bogatstvo komunističkim moćnicima, kao i na pitanje zbog čega dan danas te strukture imaju potpunu društvenu dominaciju, hrvatska javnost ne dobiva odgovore, o tim moćnicima ne smije saznati istinu.
Bez stvarne istine nema istinske slobode. Bez slobode nema ni demokracije, ni blagostanja. Pijetet prema svakoj žrtvi jest civilizacijsko dostignuće, kao što je to i kršćanska vrijednost. Dužni smo dati pijetet svakoj žrtvi svih totalitarizama – nacizma, fašizma, komunizma. A svojoj djeci i budućnosti dužni smo izgrađivati Hrvatsku koja se treba temeljiti na istini i pravednosti.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp