Najnovije izvješće otkriva kako je Bill Gates potplatio medije s nevjerojatnih 319 milijuna dolara

Najnovije izvješće otkriva kako je Bill Gates potplatio medije s nevjerojatnih 319 milijuna dolara

Revolucionarno novo izvješće otkriva kako je milijarder i glavni promotor covid cjepiva – Bill Gates, inkasirao stotine milijuna dolara u medijske kuće diljem svijeta. 

Istraživačka kuće  MintPress  izvještava da je Zaklada Billa i Melinde Gates raspodijelila sredstva u obliku više od 30.000 pojedinačnih potpora. 

Velike novinske kuće kao što su CNN, NBC, The Atlantic, The Financial Times, BBC i druge imale su ogromne koristi od te financijske injekcije. 

NPR je bio najveći korisnik koji je primio nevjerojatnih 24 milijuna dolara spomenutih sredstava. Slijedi Guardian s gotovo 13 milijuna dolara. 

Gatesovo financiranje proširilo se čak i na Njemačku, a novinska kuća Der Spiegel dobila je 5 milijuna dolara sredstava. Drugi međunarodni mediji koji su dobili milijune od Gatesa uključuju francuski Le Monde i južnoafrički list Bhekisisa. 

Ukupno je Gates usmjerio 166 milijuna dolara izravno u medije dok je preostali novac distribuirao raznim medijskim centrima i novinarskim organizacijama. 

Ovdje u Kanadi, Svjetska sveučilišna služba Kanade primila je 12 milijuna dolara od zaklade. 

Gatesov novac je čak tekao u kineske medije, pri čemu je Caixin Media primila 250.000 dolara od mogula, a Sveučilište Tsinghua imalo je koristi od 450.000 dolara potpore koju je osigurala zaklada.

U lipnju je otkriveno da je Gates također dao desetke milijuna dolara raznim kanadskim farmaceutskim i biotehnološkim tvrtkama. 

Zaklada Gates osigurala je ukupno 23 milijuna dolara  ustanovama kao što je Institut de Cardiologie de Montreal za “osiguranje učinkovitog, dostupnog, skalabilnog liječenja za COVID-19”.

Ostali projekti u sklopu inicijative uključuju bespovratna sredstva Emerging Ag Inc. za “povećanje svijesti i razumijevanja mogućih primjena pogona gena u svrhe javnog dobra unutar međunarodnih foruma o politici.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp