Njemačka vlada ograničila grijanje radnih mjesta na 19 stupnjeva

Njemačka vlada ograničila grijanje radnih mjesta na 19 stupnjeva

Vlada SR Njemačke je donijela danas paket mjera radi uštede energije, uključujući ograničenje grijanja radnog mjesta na najviše 19 stupnjeva. Mjere, koje bi trebale biti na snazi do kraja veljače 2023.godine, predviđaju da se stubišta i hodnici više ne zagrijavaju, a na radnim mjestima koja iziskuju težak fizički rad prostorije bi se grijale na najviše 12 stupnjeva.

Iz tog pravila su izuzete medicinske ustanove, vrtići i škole. Trgovinama i poslovnim prostorima je zabranjeno dugotrajno otvaranje ulaznih vrata kako bi se spriječio gubitak topline, a privatnim kućanstvima grijanje bazena plinskim ili električnim grijalicama.

Vladine mjere o štednji energije se odnose i na rasvjetu poslovnih objekata. Svjetleće reklame kao i rasvjeta u izlozima neće smjeti biti uključena od 22 do 6 sati ujutro, uz izuzetak izloga u pješačkim podvožnjacima.

Javne zgrade više neće smjeti koristiti vanjsku rasvjetu, uključujući i osvjetljavanje kulturnih spomenika, odlučila je vlada. Ministar gospodarstva Robert Habeck je naglasio kako se tim mjerama može uštedjeti do dva i pol posto ukupne potrošnje energije u Njemačkoj. Cilj njemačke Vlade je dostići 20 posto.

“Nalazimo se pred zadatkom nacionalnih razmjera. Svaki doprinos se računa“, zaključio je vicekancelar i ministar gospodarstva Robert  Habeck.

Izvor: hina.hr

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp