Dr. Robert Malone tuži Washington Post koji ga je optužio za širenje dezinformacija


Dr. Robert Malone, stručnjak za mRNA tehnologiju i veliki kritičar cjepiva protiv Covida, kojeg Big Tech dosljedno cenzurira, tuži Washington Post za klevetu. U tužbi se navodi da su novine dale klevetničke izjave protiv njega u članku objavljenom 24. siječnja 2022.godine.

U članku se tvrdi da je dr. Malone širio “dezinformacije” u govoru u kojem je rekao da cjepiva “ne djeluju” protiv varijante Omikron. Kao dokaz da je izjava bila lažna, Post je citirao dokument CDC-a koji je utvrdio da docjepljenja štite ljude od teških bolesti.

Post je izostavio dio u kojem je dr. Malone rekao da cjepiva “ne sprječavaju infekciju omikronom, replikaciju virusa ili širenje na druge.”

Dajući izjavu za glasilo The Epoch Times, dr. Malone je izjavio: “U tom trenutku nisam rekao ništa o bolesti i smrti.” Nastavio je optuživati Post za selektivno pogrešno citiranje i korištenje studije CDC-a kako bi se suprotstavio tvrdnji koju nikada nije iznio.

Dr. Malone je u početku poslao obavijest Postu prijeteći pravnim postupkom ako se članak ne ukloni ili klevetničke izjave ne povuku. Kad je kuća odbila, podnio je tužbu saveznom sudu u Virginiji.

Prema tužbi, članak je sadržavao 10 klevetničkih izjava protiv dr. Malonea, uključujući da je “diskreditiran”, da su njegove tvrdnje “ne samo lažne, već i opasne” i da je “ponovio neistine koje su mu iznijele legije sljedbenika. “

“Kvalifikacije koje je Washington Post omalovažavao – Dr. Maloneovo poštenje, istinitost, integritet, kompetentnost, prosudba, moral i etika kao ovlaštenog liječnika i znanstvenika — posebno su vrijedni dr. Maloneu i apsolutno neophodni u praksi i profesiji svakog liječnika i znanstvenika. VaPo atributi dr. Maloneovo ponašanje, karakteristike i uvjeti, uključujući prijevaru, dezinformacije, prijevaru i nepoštenje, što bi nepovoljno utjecalo na njegovu sposobnost da bude medicinski stručnjak i da obavlja praksu liječnika”, navodi se u tužbi protiv Washinton Posta.

“Dr. Malouneove izjave u vezi s COVID-19 i navodnim “cjepivima” bile su 100% točne. Nikada nije počinio prijevaru niti se bavio medicinskim dezinformacijama. Nadalje, takozvana ‘cjepiva’ ne djeluju, kao što je sasvim jasno iz dosadašnjih znanstvenih i anegdotskih dokaza”, naglašava se u tužbi.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp