Održana 1. međunarodna konferencija u Hrvatskoj za obustavu Agende 2030 ‘Ujedinjeni za čovjeka’

Održana 1. međunarodna konferencija u Hrvatskoj za obustavu Agende 2030 ‘Ujedinjeni za čovjeka’

Od 19. do 21. kolovoza 2022. održan je vrlo zanimljiv skup pod nazivom „1. međunarodna konferencija u Hrvatskoj za obustavu Agende 2030“ “UJEDINJENI ZA ČOVJEKA”. Skup se održao u pastoralnom centru župe sv. Josipa u Ličkom Osiku i bio je zatvorenog tipa na kojem se moglo sudjelovati samo uz pozivnicu.

Cilj ove konferencije: “proizlazi iz našeg čvrstog uvjerenja da se pod plaštom općenitih, eufemistički i idealistički proklamiranih ciljeva Agende 2030 skrivaju potpuno drugi ciljevi – totalna digitalizacija društva i transhumanizam te uspostava neizabrane i netransparentne, centralizirane, totalitarne i tiranske „jedne svjetske vlasti“ pod strogom kontrolom nadnacionalnih organizacija i velikih korporacija.

Ciljevi Agende ne samo da nisu na dobrobit čovjeka niti imaju cilj stvaranje harmoničnog i humanog svijeta stvorenog od čovjeka i za čovjeka, već upravo suprotno imaju za svrhu poništenje dostojanstva čovjeka i nepovredivosti njegovog fizičkog i psihičkog integriteta, pri čemu smo se već mogli uvjeriti da se nositelji Agende 2030 ne libe gaženja i ograničenja temeljnih ljudskih prava, cenzure i korištenja drugih totalitarnih, nedemokratskih i neljudskih metoda” – poručili su iz organizacijskog odbora udruge “Slobodni ZAjedno”.

Konferenciji su prisustvovali brojni znanstvenici, liječnici, teolozi, profesori, udruge, inicijative, sindikati, istaknuti aktivisti i neovisni mediji raspoređeni u nekoliko tematskih okruglih stolova te kao samostalni predavači.

Petak 19. kolovoza bio je posvećen nezavisnim medijim gdje se održao okrugli stol pod nazivom “Nezavisni mediji – kako doskočiti dogmatskoj cenzuri? ” u namjeri da se nezavisni mediji čvršće povezuju međusobno, ali i sa znanstvenicima i organizacijama koje dijele zajedničke vrijednosti.

U subotu 20. kolovoza održana je serija tematskih okruglih stolova koji su bili podijeljeni u 5 panela:

Panel 1. “Prisila jednakosti – utopija ravnopravnosti”

Marija Divić, dr. med.
Prof. dr. sc. don Josip Mužić
Prim. Josipa Rodić, dr. med.
Dr. sc. Ivana Pavić dr. med.

Panel 2. “Zdravlje i blagostanje čovjeka pod plaštem pandemije”

Akademik Krešimir Pavelić
Dr. sc. Ivana Pavić dr. med.
Hrvatski akademik Srećko Sladoljev
Anita Šupe, univ. bacc. nutr.

Panel 3. “Kvalitetna edukacija – preduvjet opstanka i budućnost čovjeka”

Dr. sci. Nada Jurinčić, dr. med.
Prof. dr. sc. Sandra Kraljević Pavelić
Prof. Deniza Marasović, logoped
Prof. dr. sc. Ružica Razum

Panel 4. “Suradnja za pravdu i mir”

prof. Ivana Đirlić-Šindija
prof. dr. sc. Josip Jurčević
Lidija Gajski, dr. med.
Prof. sc. Ivan Poljaković

Panel 5. “Klima, energija i tehnologija u odnosu na čovjeka 21.stoljeća – Ima li nas previše na planetu?”

Mr. sc. Ankica Kosovec Krželj
Prof. dr. sc. Stipe Kutleša
Dr. sc. Hrvoje Pende
Darko Rakić, dipl. ing.

Sudionicima su se videopozivom obratili fra Mario Knezović, dr. Slavica Aranđelović, akademik Semir Osmanagić, dr. Biserka Ilin, novinar Velimir Ponoš i dr. sc. Melita Milenković, mag. iur. Među uzvanicima koji su se našli na popisu međunarodnih gostiju organizatori su poslali poziv i biskupu Athanasiusu Schneideru te kardinalu Viganu. Međutim zbog neodgodivih službenih poslova i zadaća bili su sprječeni prisustvovati.

U nedjelju je održan niz tematskih radionica po grupama a završetak skupa zaključen je zajedničkom deklaracijom koju će u narednim danima objaviti uključujući i videosnimke sa spomenutih predavanja, prenosi Međugorje Info.

“Nalazimo se u vremenu u kojem smo svjedoci sustavnog urušavanja dostojanstva čovjeka u svim njegovim dimenzijama. Žrtvovanje pojedinca, njegovog prirodnog prava i slobode te društva u cjelini nisu dobar model opstojnosti ičega, a kamoli čovjeka kao slobodno mislećeg, duhovnog i materijalnog bića. Time se nameće zaključak da jedan čovjek u odnosu na drugog ima veća prirođena prava što ne odgovara istini. Osjećamo dužnost i potrebu reagirati te dati svoj doprinos na ukazivanju dugoročnih štetnih posljedica loših politika, odluka i propusta pojedinaca na poziciji moći, a koji se sada i u budućnosti mogu loše odraziti na jednakopravnost čovjeka”, poručila nam je Tina Perić, predsjednica udruge “Slobodni Zajedno”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp