20 milijuna amerikanaca više ne može plaćati račune za struju: uskoro počunje tsunami isključivanja

20 milijuna amerikanaca više ne može plaćati račune za struju: uskoro počunje tsunami isključivanja

Izvještaji iz Sjedinjenih Država govore da najmanje 20 milijuna kućanstava (otprilike 1 od 6 američkih domova) kasni s računima za struju. Rastuće cijene električne energije izazvat će, kako se kaže, najgoru krizu u kašnjenju plaćanja komunalnih usluga i rezultirati “tsunamijem isključenjaa” i to baš sada kad se približavaju hladniji zimski mjeseci.

Prema izvješću Bloomberga, koji je citirao podatke iz National Energy Assistance Directors Association (Neada). Neada je rekao da su cijene električne energije značajno porasle od 2020. nakon desetljeća stagnacije. Nagli porast rezultirao je milijardama dolara nepodmirenih računa za struju.

Inflaciju električne energije potiču skokoviti troškova fosilnih goriva, kao što su prirodni plin, ugljen i nafta.


NatPlin opskrbljuje oko 40% električne mreže SAD-a i u utorak je skočio na najviše razine od 2008. godine.


Grafikon u nastavku pokazuje da su stvarne cijene električne energije tijekom dva desetljeća bile relativno nepromijenjene, osim u doba procvata robe oko GFC-a 2008. Sada je CPI manje energije dosegao vrhunac, iako električna energija nastavlja rasti na nevjerojatnih 30% iz godine u godinu.

Isključenja komunalnih usluga postala su češća diljem SAD-a jer neka kućanstva niže razine kasne tisuće dolara s računima za struju. Zajedno s rastućim cijenama hrane, stvari ne izgledaju najbolje za one koji jedva preživljavaju. Mnogi su potrošili kreditne kartice ili su blizu, a još uvijek ne mogu platiti sve račune. Kućanstva biraju između grijanja svojih domova ili prehrane svoje djece.

Diljem zemlje, elektroenergetske tvrtke izvijestile su o porastu broja kupaca koji ne plaćaju. Kalifornijski PG&E Corp rekao je da je došlo do skoka od 40% u broju rezidencijalnih korisnika koji kasne s plaćanjem od veljače 2020. New Jersey’s Public Service Enterprise Group rekao je da su korisnici koji kasne najmanje 90 dana porasli za 30% od ožujka.

“Ljudi na dnu, ne mogu platiti” svoje račune za struju, rekao je Mark Wolfe, izvršni direktor Neade.

Kao što je ZeroHedge rekao:

Samo je pitanje vremena kada će Bidenova administracija početi dijeliti stimmy čekove za račune za struju.

Naravno, to će samo pogoršati ionako ogroman problem.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp