Revolucija u Pakistanu – Građani potpuno uništili poslovne prostore elektrodistribucije

Revolucija u Pakistanu – Građani potpuno uništili poslovne prostore elektrodistribucije

Građani pakistanskog grada Karachija upali su u urede tvrtke za distribuciju električne energije tijekom prosvjeda zbog pretjeranih računa i restrikcija struje u zemlji koja je na putu da postane prva nacija izgrađena pod mandatom Svjetskog ekonomskog foruma.

Kako prenosi Ekspres News, protesti protiv restrikcija struje i previsokih cijena održani su u pojedinim dijelovima grada. S tim u vezi, prosvjednici su upali u ured K Electric Corporation u naselju Korngi. U međuvremenu, bijesni ljudi su vandalizirali i uništili namještaj i razbacali druge stvari.

Tijekom prosvjeda stanovnici naselja Awami ometali su promet postavljanjem barijera i paljenjem guma, a prosvjednici su rekli da im je plaćanje računa za struju postalo više nego što su mogli priuštiti. To je utjecalo na normalan život i poremetilo poslovanje.

Čim je stigla informacija o prosvjedu i napadu na ured, policija je stigla na lice mjesta.

U međuvremenu, mještani su prosvjedovali i zbog previsokih računa na Malir Haltu. Prosvjednice kažu da im veliki dio prihoda dolazi od računa za struju, međutim, rasterećenje i preveliki računi zagorčavali su život, au prosvjedu je sudjelovao veliki broj žena koje su dizale parole protiv K Electrica.

Također, u Đoga Moru, u blizini Državne ceste, stanovnici su prosvjedovali zbog struje, blokirali su za promet unutarnju i vanjsku traku glavne magistrale, dok su vozila stajala u dugim kolonama. Demonstranti su postavili blokade cesta i zapalili gume.

U međuvremenu, prosvjedi protiv visokih cijena računa održani su u drugim dijelovima grada, uključujući Nizamabad, gdje su građani izrazili svoj bijes protiv K-Electrica.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp