Britanska Vlada krenula s isplaćivanjem odštete osobama oštećenim od Covid cjepiva

Britanska Vlada krenula s isplaćivanjem odštete osobama oštećenim od Covid cjepiva

Britanska vlada pokrenula je novi program financijske naknade za pojedince i obitelji onih koji su oštećeni eksperimentalnim injekcijama COVID-19, dok glavni mediji i dalje inzistiraju da su cjepiva “sigurna i učinkovita”.

Prve isplate iz Programa plaćanja štete od cjepiva (VDPS), u ukupnom iznosu od gotovo 150.000 dolara, već su izvršene članovima obitelji onih koji su osakaćeni ili ubijeni cjepivom protiv COVID-a.

U mjesecu srpnju, Vicky Spit je bila prva koja je primila VDPS isplatu nakon što je vlada utvrdila da je njezin britanski rockerski zaručnik Zion umro od posljedica cjepiva AstraZeneca.

VDPS će britanskim građanima nadoknaditi neoporezivu isplatu do 120.000 funti (141.000 dolara) ako se utvrdi da su postali invalidi ili ozlijeđeni kao posljedica uzimanja cjepiva protiv koronavirusa.

Da bi primili isplatu, vlada mora utvrditi da osoba ima najmanje 60% invaliditeta kao rezultat eksperimentalnog cijepljenja.

“Ovo može biti mentalni ili fizički invaliditet i temeljit će se na medicinskim dokazima liječnika ili bolnica koje su uključene u vaše liječenje”, objašnjavaju smjernice za prijavu.

Članovi obitelji također se mogu prijaviti u ime ozlijeđenih osoba, uključujući djecu od najmanje 2 godine.

“Također se možete prijaviti za ovu isplatu u ime osobe koja je umrla nakon cijepljenja”.

Direkcija za poslovne usluge Nacionalne zdravstvene službe (NHS) primila je 1681 prijavu u vezi s do svibnja 2022.godine.

Kanadska vlada već je podijelila federalne beneficije građanima koji su patili od nuspojava cjepiva protiv COVID-a u okviru vlastitog programa potpore naknadama.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp