“Defundirati Davos”: Republikanci žele zabraniti financiranje WEF-a od strane poreznih obveznika

“Defundirati Davos”: Republikanci žele zabraniti financiranje WEF-a od strane poreznih obveznika

Iako Svjetskom ekonomskom forumu Klausa Schwaba nedostaje bilo kakav demokratski legitimitet, on još uvijek dobiva financijsku potporu poreznih obveznika diljem svijeta: zapadne vlade s entuzijazmom financiraju WEF čak i kada je država zapravo jako zadužena. To nije samo izazvalo oštre kritike u Kanadi – otpora ima i u SAD-u. Mala skupina republikanaca sada je predstavila prijedlog zakona koji bi zabranio financiranje WEF-a novcem poreznih obveznika.

Republikanci Scott Perry, Lauren Boebert i Thomas Tiffany 26. kolovoza predstavili su Kongresu Defund Davos Act (HR 8748) i sada je u prvoj fazi zakonodavnog procesa.

U nacrtu se navodi:

Sredstva dostupna Ministarstvu vanjskih poslova, Agenciji Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj ili bilo kojem drugom odjelu ili agenciji ne smiju se koristiti za financiranje Svjetskog ekonomskog foruma.

izvor

Očekuje se da će o nacrtu zakona prvo raspravljati odbor prije nego što bude poslan Zastupničkom domu ili Senatu, ako je potrebno. Hoće li se nacrt primijeniti, ostaje samo nagađati – ali u vremenima kada se i SAD bore s visokim državnim dugom i pravom gospodarskom krizom, zapravo se ne treba spominjati da se novac od poreza ne rasipa na forum samoproglašene elite. koja niti se oslanja na ta sredstva , niti ih namjerava koristiti u korist poreznih obveznika koji troše njihov novac. Svatko tko tome proturječi jasno se razotkriva kao sluga stranih gospodara…

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp