David Icke – Znanstvenici s Cambridgea upravo su uzgojili ‘sintetski’ embrij s mozgom i kucajućim srcem

David Icke – Znanstvenici s Cambridgea upravo su uzgojili ‘sintetski’ embrij s mozgom i kucajućim srcem

Istraživači sa Sveučilišta u Cambridgeu stvorili su sintetski model embrija s mozgom, srcem koje kuca i s potencijalom za uzgoj drugih organa iz mišjih matičnih stanica. Istraživanje se reklamira kao novi način ponovnog stvaranja prvih faza života.

Tim istraživača predvođen profesoricom Magdalenom Zernicka-Goetz koristio je matične stanice za razvoj modela embrija, a ne jajašca ili sperme. Matične stanice su glavne stanice koje se mogu razviti u gotovo sve druge vrste stanica u tijelu.

Modelni embriji, poput onih koje su uzgojili istraživači, mogli bi pomoći u daljnjem razumijevanju zašto se neki embriji razvijaju u zdravu trudnoću, dok drugi ne. Rezultati bi se također mogli koristiti za usmjeravanje popravka i razvoja sintetskih ljudskih organa koji bi se koristili u transplantaciji.

Kako bi stvorili embrije, istraživači su oponašali prirodne procese kako bi vodili tri vrste matičnih stanica pronađenih u ranom razvoju sisavaca dok ne počnu međusobno djelovati. Istraživači bi mogli natjerati matične stanice da ‘razgovaraju’ jedna s drugom manipulirajući genima i uspostavljajući pravo okruženje za stanice.

Odatle su se matične stanice organizirale u strukture koje su razvile otkucaja srca i temelje mozga. Također su uzgojili žumanjčanu vrećicu iz koje embriji dobivaju hranjive tvari tijekom prvih nekoliko tjedana života.

U prvom istraživanju ti su embriji dosegli točku u kojoj se cijeli mozak, uključujući prednji dio, počeo razvijati. Nijedan drugi model izveden iz matičnih stanica nikada nije dosegao ovu fazu.

Grupa profesorice Zernicka-Goetz u Cambridgeu proučava te najranije faze trudnoće već desetljeće. Žele razumjeti zašto neke trudnoće ne uspiju, a neke uspiju.

David Icke

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp