Skandal – Sotonisti organiziraju događaj u srednjoj školi, „izbacili Boga iz škola, sada će pustiti Sotonu unutra“

Skandal – Sotonisti organiziraju događaj u srednjoj školi, „izbacili Boga iz škola, sada će pustiti Sotonu unutra“

Sotonski hram (The Satanic Temple), inače neteistička vjerska organizacija čije je sjedište prvenstveno u Sjedinjenim Američkim Državama, sljedeći mjesec organizira događaj u srednjoj školi u Pennsylvaniji nakon što je lokalni školski odbor odobrio njihov zahtjev.

Školski odbor izvijestio je da je odobrio zahtjev da “Sotonski hram koristi objekt jer je to zahtijevala Policijska uprava br. 707”, prema izjavi danoj WHP-TV-u.

U svom je priopćenju školski odbor rekao da ne podržava aktivnosti vanjskih organizacija koje iznajmljuju njegove objekte.

Ovo odobrenje uslijedilo je nakon što je školski odbor prvobitno izglasao odbijenicu u travnju da bude domaćin “After School Saton Cluba”.

“Puno je zla već na ovom svijetu, nije u redu dopustiti da takvo što uđe u našu školu i našu zajednicu,” rekla je Laura Vangeli, majka jednog učenika.

“Već su izbacili Boga iz škola, sada će pustiti Sotonu unutra, to je jednostavno ludo”, bile su izjave.

Sotonski je hram zaprijetio građanskom tužbom protiv odbora zbog svoje prvotne odluke.

The Satanic Temple zainteresirao se za održavanje svog događaja nakon što je kršćanskoj zajednici Dillsburg Community Worship and Prayer dopušteno da bude domaćin događaja u srednjoj školi. Događaj bogoslužne skupine održan je 20. kolovoza, prenosi The Washington Times.

“Ne osuđujemo niti zamjeramo ikome ako ima molitveni događaj ili nešto slično”, rekao je suosnivač Sotonskog hrama Lucien Greaves.

“Postaje problem, ozbiljan problem, kada dopustite molitveni događaj za vrijeme povratka u školu, ali ne dopustite nijedno drugo vjersko predstavljanje”, govori.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp