Šokantno! Pokušaj atentata na potpredsjednicu Argentine

Šokantno! Pokušaj atentata na potpredsjednicu Argentine

Potpredsjednica Argentine Cristina Fernandez de Kirchner “za dlaku” je izbjegla atentat nakon što se oružje naoružanog muškarca zaglavilo dok je ciljao u nju.

De Kirchner je pozdravljala pristalice ispred svoje kuće kada je muškarac izašao iz gomile i uperio joj pištolj u lice. Predsjednik države Alberto Fernandez rekao je da je pištolj bio napunjen s pet metaka, ali da nije ispalio kada je napadač pokušao pucati.

Obraćajući se naciji kasno u četvrtak navečer, Fernandez je osudio napadača i rekao da je pokušaj ubojstva gospođe De Kirchner jedan od “najozbiljnijih” incidenata otkako se zemlja vratila demokraciji 1983. godine.

Policija je izvijestila da je ubojica, kojeg su lokalni mediji identificirali kao 35-godišnjeg Brazilca, priveden. Pokušavaju utvrditi motiv njegova napada.

Na uznemirujućoj snimci objavljenoj u lokalnim medijima vidi se kako muškarac cilja pištoljem nekoliko centimetara od njezine glave i čini se kako pokušava pucati. Zatim spušta glavu, ali bez ispaljenog metka.

Ne snimcima na Twittteru se može vidjeti i kako ljudi pokušavaju u gomili blokirati prostor između napadača i potpredsjednice.

Ona je inače u jeku suđenja za korupciju i pokušaj atentata dogodio se dok se vraćala sa suda. Optužena je za prevaru države i umiješanost u preusmjeravanje javnih sredstava dok je bila predsjednica između 2007. i 2015. godine. Međutim, potpredsjednica poriče sve optužbe protiv nje.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp