Kanada je izdala novu preporuku: Cjepiva protiv korone primaju se svaka tri mjeseca

Kanada je izdala novu preporuku: Cjepiva protiv korone primaju se svaka tri mjeseca

Kanadsko nacionalno savjetodavno povjerenstvo za cjepivo objavilo je da bi Kanađani trebali razmisliti o cijepljenju protiv korone svakih 90 dana.

 

“Kraći interval od najmanje tri mjeseca može biti opravdan u kontekstu povećanog epidemiološkog rizika kao i operativnih razmatranja za učinkovitu provedbu programa cijepljenja protiv COVID-19”, navodi se u sažetku izjave Nacionalnog savjetodavnog odbora. o Imunizaciji.

Prije samo nekoliko tjedana iz Ministarstva zdravstva poručili su da je dovoljna dopuna lijeka svakih devet mjeseci.

“Razumijem da se ljudi mogu osjećati premoreno”, rekla je dr. Supriya Sharma, glavna medicinska savjetnica u odjelu za zdravstvo.

“Puno je informacija i poruke su se malo promijenile od početka pandemije. Bili smo na početku, znate, ‘Trči, ne hodaj, uzmi prvo cjepivo, uzmi prvo dostupno cjepivo.’ Bilo je stvarno jednostavno u smislu te početne poruke. Ali, postaje kompliciranije, zar ne, jer smo u drugačijoj situaciji.”, dodala je Sharma.

Dr. Howard Njoo, zamjenik glavnog službenika za javno zdravstvo, rekao je da docjepljivanje svakih šest mjeseci “nije dovoljno” zbog slabljenja učinkovitosti.

“Ako ste prethodno primili docjepljivanje, bez obzira na broj docjepljivanja ili infekciju, trebali biste pričekati šest mjeseci, ali svakako na temelju lokalnih okolnosti, drugih razmatranja, taj se interval može smanjiti na otprilike tri mjeseca.”, rekao je dr. Njoo.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp