Gotovo je: ruska opskrba plinom Sjeverni tok za EU potpuno je prekinuta

Gotovo je: ruska opskrba plinom Sjeverni tok za EU potpuno je prekinuta

Tržišta prirodnog plina u Europi sada se urušavaju uz skokove cijena nezamislivih razmjera. Sada gotovo da nema dotoka prirodnog plina u Europu i zemlje u EU jednostavno ga ne mogu dobiti dovoljno za održavanje svog gospodarstva tako da nam slijedi potpuni potom i krah Europe.

Evo što trebate znati o sudbini Zapada:

Sada gledajte kako se razotkriva mit o europskoj industrijalizaciji u posljednjih 50 godina. Ono je počivalo na tri velika stupa:

  1. Relativna blagonaklonost Sjedinjenih Država prema europskoj energetskoj politici, koja još uvijek nije spriječila pokušaje Reaganove administracije da sabotira naftovode iz Sovjetskog Saveza u Europu;
  2. Ostpolitik Zapadne Njemačke, koju je započela vlada Willieja Brandta, a uspješno nastavio Helmut Schmidt;
  3. I, naravno, SSSR i sada Rusija opskrbljuju Europu vrlo pristupačnom energijom.

Sad je gotovo. Danas. Sljedeći korak je ovaj:

Grupa G7 industrijski najrazvijenijih zemalja u petak se složila finalizirati i uvesti ograničenje cijena ruske nafte, s ciljem smanjenja prihoda Vladimira Putina od nafte za njegovu ratnu škrinju.

Kao rezultat toga, Rusija će prestati opskrbljivati ​​Europu naftom, a cijene nafte će skoknuti u nebo, uništavajući sve što je ostalo od europskog gospodarstva. Tako da je to, u kombinaciji s čistim očajem od strane DNC-a, što je rezultiralo jučerašnjim Bidenovim ludim psihobrbljanjem, ono što definira moderni Zapad, a to je sada gotovo.

Ključno pitanje u ovoj fazi jest koliko će brzo SAD staviti Europu u zaborav?

Ruski energetski div Gazprom u petak je najavio obustavu isporuke prirodnog plina u EU kroz plinovod Sjeverni tok 1, na neodređeno vrijeme, zbog tehničkih kvarova. Cjevovod se trebao ponovno pokrenuti 3. rujna nakon popravka jedine turbine koja radi.

Prema tvrtki, primili su upozorenje o kvaru turbine od ruskog industrijskog regulatora Rostekhnadzor. Problemi su navodno otkriveni tijekom radova na održavanju, a plinovod neće moći raditi bez potrebnih popravaka, priopćio je Gazprom.

Ruska tvrtka je rekla da je obavijestila njemačkog proizvođača Siemens o kvaru turbine i potrebi za remontom.

Popravci plinovoda Sjeverni tok 1 prvotno su planirani od 31. kolovoza do 3. rujna, što je rezultiralo potpunim prekidom protoka plina prema EU.

Od srpnja plinovod Sjeverni tok 1 radi smanjenim kapacitetom zbog gašenja nekoliko plinskih turbina. Neki su bili poslani u Montreal na popravak i tamo su držani zbog kanadskih sankcija Rusiji zbog sukoba u Ukrajini. Na zahtjev Njemačke, Ottawa je u srpnju najavila izuzeće za turbine i vratila jednu turbinu, ali je Gazprom odbio preuzeti isporuku, navodeći nepravilnosti u svojoj dokumentaciji.

Gazprom je naveo neispravnu ili zakašnjelu opremu kao glavni razlog smanjenja isporuka plinovoda za 80%. Kremlj je ovaj tjedan rekao da će samo sankcije spriječiti da Sjeverni tok 1 radi punim kapacitetom. Izvršni direktor Gazproma Alexey Miller također je upozorio da bi sankcije mogle spriječiti Siemens Energy u redovitom održavanju opreme naftovoda.

U međuvremenu, novoizgrađeni plinovod Sjeverni tok 2 zatvoren je jer ga je Njemačka odbila certificirati za korištenje.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp