Rusija ne odustaje od corona ludila i proizvodi nove varijante Sputnik V cjepiva

Rusija i dalje čvrsto ostaje unutar projekta COVID 19, a osim proizvodnje novih cjepiva koja navodno služe za zaštitu od novih sojeva, “izbacuje” i novo nazalno cjepivo koje se daje prskanjem u nos.

Istraživači koji stoje iza ruskog cjepiva Sputnik V protiv Covid-19 objavili su rezultate testova na životinjama za nazalnu verziju. Izvješće kaže da bi alternativni oblik primjene mogao osigurati poboljšanu zaštitu pluća.

Istraživački institut za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleya i Ruski fond za izravna ulaganja objavili su u srijedu članak o nazalnoj verziji cjepiva Sputnik V Covid-19 u recenziranom međunarodnom medicinskom časopisu Emerging Microbes & Infections. Ovaj odjeljak detaljno opisuje testove koje su proveli ruski istraživači na miševima i Goeldijevim marmozetima kako bi utvrdili njegovu učinkovitost.

Oni tvrde da ne samo da je nazalni oblik izazvao snažan i održiv imunološki odgovor, usporediv s onim viđenim kod intramuskularno primijenjenog cjepiva, već je također pružio posebno snažnu zaštitu nazofarinksa i pluća.

RT izvještava da bi ovaj učinak, ako se ponovi kod ljudi, mogao biti posebno koristan u borbi protiv novih sojeva Covid-19, koji obično ulaze u tijelo kroz nos i utječu na pluća, kažu istraživači. U članku se također navodi da je nazalni oblik Sputnika V jednako učinkovit u smanjenju smrtnosti pacijenata kao i njegova konvencionalna, intramuskularna verzija.

Postavlja se pitanje, kada i da li Moskva planira odstupiti od korona histerije, ili namjeravaju i dalje zavaravati ljude tvrdeći kako su se odvojili od agende Svjetskog ekonomskog foruma?

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp