Glavni financijski direktor tvrtke Bed Bath & Beyond umire nakon pada s visokog nebodera Jenga u New Yorku

Glavni financijski direktor tvrtke Bed Bath & Beyond umire nakon pada s visokog nebodera Jenga u New Yorku

Glavni financijski direktor tvrtke Bed Bath & Beyond Inc (BBBY.O) Gustavo Arnal, pao je s njujorškog nebodera Tribeca poznatog kao “Jenga” toranj u petak poslijepodne i na mjestu preminuo, izjavila je policija u nedjelju, nekoliko dana nakon što je ova posrnula tvrtka objavila zatvaranje svojih trgovina i otpuštanje radnika.

Gustavo Arnal, 52, pridružio se Bed Bath & Beyond (BBBY.O) 2020. godine. Prethodno je radio kao financijski direktor za kozmetički brand Avon u Londonu, a imao je 20 godina staža u Procter & Gambleu (PG.N) , prema njegovom LinkedIn profilu.

U petak u 12:30 sati policija je odgovorila na poziv 911 i pronašla 52-godišnjeg muškarca mrtvog u blizini zgrade koji je zadobio ozljede od pada. Policija je identificirala čovjeka kao Gustava Arnala.

Usput budi rečeno, visoki ‘Jenga neboder’ nazvan po popularnoj društvenoj igri Jenga s kojeg je Arnal po službenom izvješću pao, iako je najvjerojatnije da se s njega bacio zbog problema u tvrtki, za razliku od ostalih nebodera – nema jasne linije, već djeluje kao da je svaki kat slučajno naslagan na prijašnji. Svaki je kat izbočen za sebe i strši. Jenga neboder djeluje futuristički i svojim izgledom odskače od drugih. Za ovaj zanimljiv arhitektonski zahvat zaslužna je švicarska arhitektonska tvrtka Herzog & de Meuron, a izgrađen je 2017. godine.

 

U policijskom priopćenju nisu navedene dodatne pojedinosti o okolnostima koje su dovele do Arnalove smrti i rečeno je da će Ured medicinskog istražitelja New Yorka utvrditi uzrok njegove smrti. Bed Bath & Beyond potvrdio je njegovu smrt u izjavi za medije u nedjelju, ali nije naveo detalje.

Veliki lanac – nekoć smatran jednim od vodećih u proizvodima za dom i kupanje – doživio je da mu je bogatstvo posrnulo nakon pokušaja da proda više proizvoda vlastite robne marke ili robe privatnih marki.

Prošlog je tjedna Bed Bath & Beyond rekao da će zatvoriti 150 trgovina, ukinuti radna mjesta i revidirati svoju prodajnu strategiju u pokušaju da preokrene svoje poslovanje koje gubi novac.

Arnal je prodao 55.013 dionica Bed Bath & Beyond u više transakcija 16. i 17. kolovoza, pokazali su izračuni Reutersa na temelju dokumenata SEC-a. Prodaja je iznosila oko 1,4 milijuna dolara, a Arnal je još imao gotovo 255.400 preostalih dionica.

Dana 23. kolovoza, tvrtka, Arnal i glavni dioničar Ryan Cohen tuženi su zbog optužbi za umjetno napuhavanje cijene dionica tvrtke u “pump and dump” shemi, s tužbom koja tvrdi da je Arnal prodao svoje dionice po višoj cijeni nakon sheme .

Zajednička tužba navela je Arnala kao jednog od optuženih, a pokrenula ju je skupina dioničara koji su tvrdili da su izgubili oko 1,2 milijarde dolara.

Podnesak pred Okružnim sudom SAD-a za District of Columbia navodi da je Arnal “pristao regulirati sve insajderske prodaje od strane službenika i direktora BBBY-ja kako bi osigurao da tržište neće biti preplavljeno velikim brojem dionica BBBY-ja u određenom trenutku.”

U tužbi se također navodi da je ulagačima izdao materijalno obmanjujuće izjave.

Tvrtka je rekla da je “u ranoj fazi ocjenjivanja pritužbe, ali na temelju trenutnih saznanja tvrtka vjeruje da su tvrdnje neutemeljene”.

Dionice Bed Bath & Beyond bile su vrlo nestabilne posljednjih mjeseci, gledajući ih kao na takozvane “meme” dionice, kojima se više trguje na temelju raspoloženja na društvenim mrežama nego ekonomskih temelja.

Cohen, milijarder investitor, otkrio je udio od gotovo 10% početkom ožujka. Cohenov RC Ventures objavio je planove za prodaju svog udjela 17. kolovoza.

Izvor: Reuters

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp